1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD soykırımda birleşti
ABD soykırımda birleşti

ABD soykırımda birleşti

ABD Kongresine hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki katliamlarını "meşrulaştırmaya" çalıştığı konuşması, Cumhuriyetçilerin tamamı ve Demokrat Kongre üyelerinin önemli bir bölümü tarafından ayakta alkışlarla takip edildi.

A+A-

Çocuk katili Netanyahu'nun dün ABD Kongresinde yaptığı konuşmasıyla ilgili tepkiler devam ederken birçok senatör ve meclis üyesinin Netanyahu'yu defalarca ayakta alkışlaması dikkati çekti.

ABD'nin tam desteğini talep eden ve Gazze'deki katliamlarını gerçek dışı beyanlarla "meşrulaştırmaya" çalışan Netanyahu'nun sözlerinin Amerikalı Kongre üyelerince alkışlarla kesilmesi tepki çekti.

Amerikan medyasına da yansıyan haberlere ve konuşmanın görüntü kayıtlarına göre Demokrat senatörlerin 23'ünün, Demokrat Temsilciler Meclisi üyelerinin ise 73'ünün Netanyahu'yu protesto ederek konuşmaya katılmadığı bildirildi.

Netanyahu'ya ayakta alkışla destek veren önemli isimler

Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin tamamının Netanyahu'nun konuşmasına katılıp kendisine ayakta alkışlarla güçlü destek vermesi dikkati çekti. Önde gelen Demokrat isimlerin de zaman zaman ayağa kalkarak alkış tuttukları, bazen de oturmayı tercih ettikleri gözlendi.

Netanyahu'yu ortak oturumda Kongre'ye hitap etmesi için davet eden ve aynı zamanda oturuma eşbaşkanlık eden Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, Netanyahu'ya Kongre'de en güçlü desteği veren isimlerden biri olarak biliniyor. Kameralara yansıyan görüntülerde Johnson'ın hemen her seferinde salondakilerle birlikte ayağa kalkarak Netanyahu'yu alkışlaması dikkati çekti.

Johnson ile birlikte oturuma başkanlık eden Demokrat Senatör Ben Cardin'in de çoğu kez Netanyahu'nun konuşmasını ayakta alkışlarla takip ettiği görüldü.

rtrhaber

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.