1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ali Bakıri: İslam Ülkeleri İsrail'in Şeytani Eylemlerine Sessiz Kalmamalı
Ali Bakıri: İslam Ülkeleri İsrail'in Şeytani Eylemlerine Sessiz Kalmamalı

Ali Bakıri: İslam Ülkeleri İsrail'in Şeytani Eylemlerine Sessiz Kalmamalı

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Siyonist İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Tahran'da hedef alarak İran'a karşı "büyük kırmızı çizgiyi" aştığını ve ülkesinin Tel Aviv'e "kesin yanıt vereceğini" duyurdu.

A+A-

ran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakan Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin telefonda görüştü. Bakıri, İran'ın suikasta verilecek karşılıkla ilgili de net ifadeler kullanarak İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Haniye'nin İran'ın misafiri olarak Tahran'da bulunduğuna dikkati çeken Bakıri, İsrail'in saldırılarının kapsamının Yemen, Lübnan ve Tahran'ı da kapsayan şekilde genişlediğini belirtti.

İsrail'in Haniye'yi Tahran'da hedef alarak İran'ın "büyük kırmızı çizgisini" aştığını ifade eden Bakıri, bu eylemin iki sonucunun olacağını söyledi.

Bunlardan birinin "İran'ın bu suça kesin şekilde yanıt vermesi" diğerinin de "İsrail'in şeytani eylemleriyle bölgede istikrarı ve güvenliği bozacak eylemlerini artırması olacağını ve buna karşı İslam ülkelerinin sessiz kalmaması gerektiğini" kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.