1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakanlıktan teğmenlere inceleme: Kusur varsa gereken işlem yapılacak
Bakanlıktan teğmenlere inceleme: Kusur varsa gereken işlem yapılacak

Bakanlıktan teğmenlere inceleme: Kusur varsa gereken işlem yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı sloganı hakkında inceleme başlatıldığını açıklayarak, "Olay tüm yönleriyle inceleniyor. Kusur tespit edilirse gerekli işlem yapılacak" dedi.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı’nda bugün basın bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, son günlerde tartışmalara neden olan teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklamalar yapıldı.

'SOSYAL MEDYADA FARKLI BOYUTLARA ÇEKİLİYOR'

Bakanlık kaynakları, söz konusu görüntünün sosyal medya üzerinde farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp, başka boyutlara çekilmeye çalışıldığını belirterek, kısır tartışmalara neden olunduğunu savundu.

İNCELEME BAŞLATILDI

MSB kaynakları, kılıçla yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenler hakkında inceleme başlattıklarını duyurdu.

'KUSUR VARSA GEREKLİ İŞLEM YAPILACAK'

Yapılan açıklamada, "Kusur varsa gerekli işlem yapılacak. Hiçbir eylem veya duruma müsamaha gösterilmeyecek" denildi. Olayın her yönüyle incelendiği belirtilirken, disiplin mevzuatı kapsamında kusurlu veya ihmali olan personel hakkında işlem yapılacağı ifade edildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA FARKLI SESLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yemin tartışmalarına ilişkin geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamasında, "30 Ağustos'u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren ve istismar lobisini heyecanlandıran yemin hadisesinin netliğe kavuşması zorunludur" dedi. Bahçeli, mezun subayların kanunla belirlenmiş yeminden sonra dile getirdikleri ek yeminin amacının nasıl yorumlanması gerektiğini ve bu yeminlerin TSK içinde ayrılık yaratıp yaratmayacağına dair teminatların nasıl verileceğini sordu. Açıklamanın sonunda, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu meseleyi yakından takip edeceği ifade edildi.

KARAR

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.