1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Barzani’den Behdinan Enfali mesajı
Barzani’den Behdinan Enfali mesajı

Barzani’den Behdinan Enfali mesajı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, "Federal hükümet, şehit ailelerine ve Enfal mağdurlarına tazminat ödenmesi konusunda yasal ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmeli." dedi.

A+A-

Başbakan Barzani, Behdinan Enfali’nin 36’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Bugün Behdinan Enfali’nin üzerinden 36 yıl geçti. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.” diyen Mesrur Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Baas rejimi, 36 yıl önce Enfal harekatının son aşamasında, Behdinan bölgesinde binlerce masum insanı öldürdü, bölgedeki yüzlerce köyü yerle bir etti, bu da onbinlerce insanın yerinden edilmesine yol açmıştı." 

Bu menfur suçların amacının Kürt halkını yok etmek ve soykırıma uğratmak olduğunu belirten Mesrur Barzani, "Ancak bu katliamların failleri Kürt halkının özgürlük iradesini yok edemedi. Bu vesileyle, federal hükümetin hukuki ve ahlaki yükümlülüklerini yerine getirmesi ve şehit ailelerine ve Enfal mağdurlarına tazminat ödemesi gerektiğini vurguluyoruz."

Başbakan ​​Barzani, mesajının sonunda Behdinan ve tüm Kürdistan kurtuluş yolu şehitlerinin ruhlarını selamlayarak, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin çabalarını sürdüreceğini ve şehit ailelerine hizmet etmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.