1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Büyük saldırıya' hazırlık: ABD, THAAD füze savunma sistemini gönderdi
'Büyük saldırıya' hazırlık: ABD, THAAD füze savunma sistemini gönderdi

'Büyük saldırıya' hazırlık: ABD, THAAD füze savunma sistemini gönderdi

ABD, İran'ın olası füze saldırılarına karşı THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı. Kalıcı olup olmadığı henüz bilinmeyen konuşlandırma, İsrail’in İran’a yönelik 'büyük saldırı' hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor

A+A-

İşgalci güçlerin ordusu, ABD'nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını duyurdu. İşgal Ordusu Radyosu X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "ABD, İran tehditlerine karşı hazırlık olarak THAAD hava savunma sistemini İsrail'e konuşlandırdı" ifadeleri kullanıldı.

WSJ: İran olası misilleme saldırısına yardım edecek ABD müttefiklerini karşılık vermekle tehdit etti

ABD daha önce Mart 2019'da Siyonist işgalcilere ortak savunma tatbikatlarının bir parçası olarak THAAD sistemini geçici olarak konuşlandırmıştı. Yeni konuşlandırmanın kalıcı olup olmadığı ve sistemin İsrail'in savunma ağına entegre edilip edilmeyeceği konusu henüz bilinmiyor. Şu anki konuşlandırma, İsrail’in İran’a karşı 'büyük saldırı' hazırlıklarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İran, 1 Ekim'de Siyonist işgalcilere füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. İsrail’in halihazırda uzun menzilli Arrow, orta menzilli 'Davud’un Sapanı' ve kısa menzilli 'Demir Kubbe' olmak üzere 3 hava savunma sistemi bulunuyor ancak bu sistemler, İran’ın son misilleme saldırısında birçok füzeyi durdurmada yetersiz kalmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.