1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEM Parti görüşmeyi doğruladı
DEM Parti görüşmeyi doğruladı

DEM Parti görüşmeyi doğruladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüğü iddialarını doğruladı. Doğan, yaptığı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına devletin ve iktidarı

A+A-

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısına dair konuşan Doğan, devletin ve iktidarın da bu süreç için gerekli adımları atması gerektiğine vurgu yaptı. DEM Parti olarak, koşulların bir an önce sağlanabilmesi için çağrıda bulunduklarını belirten Doğan, "Hız çok önemli. Bu süreci zamana yaymamak gerekiyor. Bu nedenle, barış ve demokratik toplum çağrısının hayata geçmesi için yapılması gereken her şey bir an önce yapılmalıdır" dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE EN KARARLI VE DEMOKRATİK MÜCADELEYİ VEREN PARTİYİZ'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik soruya cevap veren Doğan, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı en kararlı ve en demokratik mücadeleyi veren, aynı zamanda en çok mağdur olan siyasi partiyiz. Biz, geçmişteki parlamenter sistem için de eleştirilerde bulunan bir partiyiz. Eğer parlamenter sistem Türkiye’nin sorunlarına çözüm olsaydı, muhalefet bloğu güçlendirilmiş parlamenter sistemle kamuoyunun karşısına çıkmazdı herhalde' şeklinde yanıt verdi.

Doğan, "Türkiye'nin yeni, demokratik ve kapsayıcı bir anayasaya ihtiyacı var" yorumunu yaptı.

DEM PARTİ TEYİT ETTİ: BAHÇELİ, DEMİRTAŞ'I ARADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile telefonda görüştüğü iddialarına ilişkin soruya yanıt veren Doğan, 'Partiler arası diyalog, liderler arası diyalog, bizim her zaman savunduğumuz bir yaklaşım oldu. Görüşmeleri teyit ediyorum. Hem Ahmet Türk ile hem de Selahattin Demirtaş ile yapılan görüşmeleri doğruluyorum' şeklinde konuştu.

"Sayın Öcalan'ın çağrısıyla bizim ayrıştığımız hiçbir yer yok" diyen Doğan, "Bizim de arzumuz demokratik toplum ve kalıcı bir barış. Biz yıllardır bunu anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.