1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dışişlerinden İsrail’in Batı Şeria Operasyonuna Kınama
Dışişlerinden İsrail’in Batı Şeria Operasyonuna Kınama

Dışişlerinden İsrail’in Batı Şeria Operasyonuna Kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan "İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı yasa dışı operasyonu, İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya taşıyacakları açıklamasını şiddetle kınıyoruz" açıklaması geldi.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e yönelik 'şiddetli kınama' açıklaması yayınladı. Bakanlığın "Batı Şeria'da başlattığı yasadışı operasyonu, İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki uygulamaları Batı Şeria'ya taşıyacakları açıklamasını şiddetle kınıyoruz" şeklindeki açıklamasında 'İsrail'e cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır' ifadesi de yer aldı.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"İsrail’in Batı Şeria’da başlattığı yasa dışı operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze’deki uygulamaları Batı Şeria’ya da taşıyacakları yönündeki açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

Netanyahu Hükümetinin Filistin halkına yönelik soykırımcı politikaları, uluslararası güvenliğe yönelik başlıca tehdittir.

İsrail’in, uluslararası hukuku tamamen hiçe sayan bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır.

İsrail’i kayıtsız şartsız destekleyen bir avuç ülkenin, hukuka ve insanlık vicdanına aykırı bu tutumlarından bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.