1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan: İsrail’in Açtığı Sorunlar Herkesin Kapısını Çalacaktır
Erdoğan: İsrail’in Açtığı Sorunlar Herkesin Kapısını Çalacaktır

Erdoğan: İsrail’in Açtığı Sorunlar Herkesin Kapısını Çalacaktır

.

A+A-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

 

Toplantının sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması düzenledi.

Açıklamasında, katil İsrail'in Lübnan saldırılarına tepki gösteren Erdoğan "İsrail'in durdurulması için diplomasi yürütüyoruz. Bu haydutluğa sessiz kalınamaz. BMGK güç kullanma yetkisini kullansın." dedi.

Erdoğan, ''İsrail, Lübnan'a saldırılarını artırdı. Son 2 haftada bini aşkın Lübnanlı hayatını kaybetti. İsrail'in sürdürdüğü saldırılara bağlı olarak Lübnanlı kardeşlerimizin ihtiyaçları artıyor. STK'larımız sahadalar, insani yardım noktasında ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de diplomatik görüşmelere hız verdik. Lübnan'a yardımlarımız sürecek. 1 milyona yakın Lübnanlı sivil yerinden edildi. Güvenlik Konseyi gerekli iradeyi göstermezse, kuvvet kullanma yetkisi süratle devreye alınmalıdır. İsrail'in haydutluğuna daha fazla sessiz kalınamaz. Bu süreçte tabi ki asıl olan İslam dünyasının tavrıdır. En büyük tepkiyi İslam ülkeleri vermelidir. Kardeşlerimize önce biz sahip çıkmaksak başkasını bekleyemeyiz. İlk günden beri zafiyet var. Merhum Cahit Zarifoğlu’nun ifadesiyle Filistin her mümin kulun sınav kağıdıdır. İsrail nesiller boyunca sürecek husumet tohumları serpmektedir.

İsrail'i Hamas'ın kabul ettiği ateşkese zorlayacak adımlar atılmıyor. Filistin ve Lübnan'a sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmak demektir. Gözünü kan bürümüş bir avuç radikal Siyonist bölgemizi ve dünyayı ateşe atmaktadır. Siyonist lobinin hadsizliklerine boyun eğmeyiz. Biz bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: ‘BM Genel Kurulu hitabımda Türkiye’nin dış politika vizyonuna dair kapsamlı tur yaptık. Filistin halkına yönelik yardımların artması gerektiğini dile getirdik. Aldığımız tepkiler olumluydu. Mesajlarla bir kez daha ortak vicdana tercüman olduğumuzu gördük. Biz ABD’deyken İsrail Lübnan’a saldırılarını artırdı.

Lübnan başbakanıyla görüşmemizde Türkiye’nin güçlü desteğinin yanlarında olduğumuzu söyledim. 30 ton insani yardım malzemesi Beyrut’a ulaştı. Yardımlarımızı devam ettireceğiz. İsrail’in saldırılarına bağlı olarak ihtiyaçlar artıyor. İsrail’in saldırılarını durdurması için diplomatik temaslarımıza hız verdik.

İsrail’in açtığı sorunlar herkesin kapısını çalacaktır. İnsanlığın aynı yanlışa düşmesini istemiyoruz. Müslüman Musevi Hristiyan demeden bölgede herkesin huzuru için uluslararası toplumu ve İslam alemini harekete geçmeye çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.