1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Hamas’ın gerilla taktikleri, yenilmesini zorlaştırıyor"
"Hamas’ın gerilla taktikleri, yenilmesini zorlaştırıyor"

"Hamas’ın gerilla taktikleri, yenilmesini zorlaştırıyor"

Hamas’ın Kuzey Gazze’de uyguladığı gerilla taktikleri, Siyonist katillerin ilerleyişini durdururken ağır kayıplara yol açıyor.

A+A-

The New York Times, askeri analistlere ve siyonist teröristlere dayandırdığı haberinde, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın, Kuzey Gazze’de izlediği gerilla savaş taktiklerinin yenilmesini zorlaştırdığını aktardı.

Habere göre, Hamas’ın yeterli sayıda savaşçıya ve mühimmata sahip olması, "İsrail'i kazanması imkansız, yavaş bir savaşa sürükleyebilir."

Ayrıca, vur-kaç taktiklerinin Hamas’a işgalci teröristlere zarar verip yenilgiden kaçınma imkânı sunduğu belirtildi.

The New York Times, Hamas'ın geçtiğimiz Pazar günü Gazze’nin kuzeyinde bir işgalci tugay komutanını öldürmesinin, geleneksel bir ordu gibi hareket edemese bile güçlü bir gerilla savaşı yürüttüğünü gösterdiğini yazdı.

Beklenmedik bu saldırının, Hamas'ın Ekim 2023'te işgalci katillerin Gazze’ye başlattığı işgalden bu yana yaklaşık bir yıl boyunca nasıl ayakta kalabildiğini ve geçen hafta siyasi lideri Yahya Sinvar'ın şehit edilmesinden sonra bile direnmeye devam edebileceğini ortaya koyduğu ifade edildi.

GAZZE'NİN KUZEYİNDEKİ KAYIPLAR

Gazze’nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında, işgalcilerin bir yılı aşkın süredir savaşı kazanamaması ve abluka ile sivil halkı kalkan olarak kullanmasına rağmen direniş güçlerinin etkili olması dikkat çekiyor.

Siyonist işgal ordusu, geçtiğimiz Pazar günü 401. Tugay Komutanı Albay İhsan Dakse'nin Cebaliya’da öldüğünü ve bir diğer subayın da ağır yaralandığını açıkladı. Bu olay, Gazze’ye yönelik kara harekâtının başlamasından bu yana ölen en üst rütbeli subay oldu.

İşgal Ordu Radyosu, Albay Dakse'nin üç subayla birlikte Cabaliya’da iki tankla bölgeye girdiğini ve 20 metre ilerledikleri sırada bir patlayıcı ile hedef alındıklarını bildirdi.

Bu saldırı sonucu Albay Dakse ölürken, aralarında 162. Tümen Komutan Yardımcısı ve 52. Tabur Komutanı’nın da bulunduğu üç subayın yaralandığı açıklandı. 7 Ekim’de Gazze’ye başlatılan savaşın başından bu yana dört üst düzey subayın hayatını kaybettiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.