1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas:"Komutanımız Yahya Sinvar şehid oldu"
Hamas:"Komutanımız Yahya Sinvar şehid oldu"

Hamas:"Komutanımız Yahya Sinvar şehid oldu"

Onun liderliği, Milli ve ulusal birliktelik ve ortak direniş çalışmalarında da bir dönüm noktası oldu. Büyük komutan İsmail Heniyye'nin şehadetinden sonra hem içerde hem de dışarda hareketin liderliğini üstlendi.

A+A-

Hamas, lideri Yahya Sinvar'ın şehadetini doğruladı yapılan resmi açıklamada şehadeti tebrik edilerek mücadelenin sonuna kadar devam edileceği belirtildi.Hamas'ın resmi açıklaması şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine, onlar Rableri katında diridirler ve rızıklanmaktadırlar."

Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları

Askeri Bildiri


Ey Mücahid Filistin halkımız,
Ey Arap ve İslam ümmetimizin evlatları,

Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları olarak, Hamas İslamî Direniş Hareketi Lideri, büyük Komutan Şehid Yahya Sinvar'ın (Ebu İbrahim) şehidlik makamına yükseliğini ilan ederiz. O, Mescid-i Aksa'yı ve halkımızın meşru haklarını savunurken arkasını dönmeden, yüzü ileriye, düşmana bakan bir mücahid olarak en şerefli savaşlardan birinde şehid oldu.

Hareketimizin, neferlerinden önce liderlerini feda etmesi, liderlerinin, Allah yolunda canlarını veren halkımızın şehidler kervanına katılmaları ve liderimizin, korkak düşman ordusuyla çarpışarak kahramanca savaşırken kardeşlerinin arasında şehid düşmesi bizim için büyük bir onurdur. 

Komutanımız Ebu İbrahim'in mücadelesi şanlı bir direniş yolculuğuydu. O, Hamas İslami Direniş Hareketiyle, Hareketin askerî ve güvenlik birimlerinin kurucularından biriydi. Yirmi yılı aşkın bir süre işgal hapishanelerinde gençliğinin en güzel dönemini feda etti ve "Özgürlerin Vefası" takasıyla başı dik bir şekilde serbest bırakıldı. Hapisten kurtulur kurtulmaz, direniş yoluna devam etmekte tereddüt etmedi ve asla rahat yüzü görmedi.

Hareketin askeri alandaki çalışmalarına üç bölgede de liderlik etti ve Kudüs'ün özgürlüğü yolunda direniş cephelerini birleştirme maksadıyla önemli bir rol oynadı. Daha sonra Gazze'de hareketin liderliğini üstlendi ve onun liderlik dönemi, davet, siyaset ve askerî alanda bir sıçrama yaparak "Aksa Tufanı" ile sonuçlandı.

Onun liderliği, Milli ve ulusal birliktelik ve ortak direniş çalışmalarında da bir dönüm noktası oldu. Büyük komutan İsmail Heniyye'nin şehadetinden sonra hem içerde hem de dışarda hareketin liderliğini üstlendi.

Başta Hamas olmak üzere Direniş grupları, halkımızın ve İslam ümmetinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük ve belirleyici savaşı başlatma kararı aldıklarında, özgürlüğün bedelinin çok ağır olduğunu biliyorlardı. Halkımızın meşru haklarını gasp eden zalim düşmana boyun eğmeyi ya da onun zulmüne sessiz kalmayı reddederek liderlerini ve askerlerini feda etmeye hazırdılar. Tıpkı "Aksa Tufanı" savaşından bir yıl sonra halkımızın büyük bedeller ödemesine ve siyonist işgalcilerin soykırım gerçekleştirmesine rağmen halkımızın diz çökmemesi ve teslim olmaması gibi, direniş yürüyüşümüz de Filistin'in özgürlüğüne kavuşup, son siyonist kovulana ve tüm haklarımız geri alınıncaya kadar durmayacaktır.

Bu suçlu düşman, Sinvar, Heniyye, Nasrallah, Aruri ve diğer büyük direniş liderlerini şehit ederek direnişi bastırabileceğini ya da geri adım attırabileceğini sanıyor. Ancak direniş, halkımızın meşru hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edecek ve daha da güçlenecektir. Şehadet, liderlerimizin en büyük arzusuydu.  Onların kanı özgürlük yolunu aydınlatacak  ve işgalcileri yakacak birer meşaledir.

Liderlerimiz, gerilerinde Allah'ın izniyle Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı işgalcilerin pisliğinden temizlemeye kararlı, yüzbinlerce mücahidi halkımıza ve ümmetimize emanet bırakmışlardır.

Şüphesiz ki bu bir cihaddır;
Ya zafer ya da şehadet!"

15 Rebîulâhir 1446 
18 Ekim 2024 Cuma

Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları – Filistin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.