1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hamas’tan Ateşkes İçin Garantör Talebi
Hamas’tan Ateşkes İçin Garantör Talebi

Hamas’tan Ateşkes İçin Garantör Talebi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Filistin'deki ateşkes sağlanması için sunduğu taslakta Hamas'ın talep ettiği değişiklik ortaya çıktı.

A+A-
 ABD Başkanı Joe Biden'ın Filistin'deki ateşkes sağlanması için sunduğu taslakta Hamas'ın talep ettiği değişiklik ortaya çıktı. Hamas ve Siyonist İsrail arasında yapılacak ateşkes anlaşmasının detayları ortaya çıktı. Hamas, Çin, Rusya ve Türkiye'nin garantör olmasını talep etti.

 

ABD Başkanı Joe Biden'ın Filistin ve işgalci İsrail arasında yaşanan savaşın durması için ortaya koyduğu ateşkes anlaşmasındaki detaylar ortaya çıktı. İsrail basınında çıkan haberlerde ,Hamas'ın İsrail ile yapılacak olan ateşkes anlaşmasında Çin, Rusya ve Türkiye'nin garantör olmasını talep ettiği iddia edildi.

Siyonist İsrail basınında yer alan haberlerde, Hamas'ın İsrail ile yapılacak olan ateşkes teklifine verdiği yanıtta talep ettiği değişikliklere yer verildi.

Hamas tarafından yapılan bu teklifin hem ABD hem de İsrail tarafından bu talebin reddedildiği ifade edilen haberlerde, bu talebin, işgalci İsrail tarafından geçen ay sunulan ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından kamuoyuna açıklanan ateşkes teklifinde Hamas tarafından yapılan birkaç değişiklikten biri olduğu aktarıldı.

Hamas'ın talepleri arasında kalıcı ateşkes için güncellenmiş bir zaman çizelgesi ve katil İsrail askerlerinin Refah ve Mısır- Gazze sınırı boyunca uzanan Philadelphia Koridoru da dahil olmak üzere Gazze Şeridi'nden çekilmesinin yer aldığı belirtildi.

ABD Başkanı Biden, ateşkes teklifi ise şöyle, Gazze Şeridi'ndeki ateşkes önerisine ilişkin cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini bildirmişti. Hamas, ateşkes planına dair yanıtında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ve işgalinin sonlandırılmasına öncelik verdiğini, "savaşı sona erdirecek anlaşmaya olumlu yaklaşım gösterdiğini" belirtmişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.