1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Haniye’den Ailesinin Şehit Edilmesinin Ardından Açıklama
Haniye’den Ailesinin Şehit Edilmesinin Ardından Açıklama

Haniye’den Ailesinin Şehit Edilmesinin Ardından Açıklama

Hamas lideri İsmail Haniye, Gazze Şeridi'nde ailesini hedef alan saldırılara ilişkin konuştu.

A+A-

Hamas lideri İsmail Haniye, Siyonist İsrail'in düzenlediği hava saldırısında ablasının ve yeğenlerinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsmail Haniye'nin ablası Zehra Haniye, dün Siyonist İsrail'in Gazze kent merkezi batısındaki Şati kampında düzenlediği hava saldırısında çocuklarıyla birlikte yaşamını yitirmişti.

"Ablam ve ailesi de dahil olmak üzere yeni aile üyelerinin şehadetini duyuruyorum." diyen Haniye, "ailesinin şehit edilmesinin Hamas'ın kararlılığını değiştirmeyeceğini" dile getirdi.

Haniye, "işgalci İsrail akrabalarımı ve ailemi hedef almasının direnişin tutumunu değiştireceğine inanıyorsa yanılıyor." şeklinde konuşarak "Barış yapmayacağız, değişmeyeceğiz, zayıflamayacağız ve umutsuzluğa kapılmayacağız. Aksine, yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Haniye sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kez, iki kez ve üç kez tekrar ediyorum ki ailemin şehitleri halkımızın şehitleridir ve halkımızın şehitleri de benim ailemdir. Şehitler arasında hiçbir fark yoktur, hepsi Allah tarafından zafere ve özgürlüğe giden yolumuzu açmak için seçilmiştir."

Siyonist İsrail daha önceki saldırılarında da Haniye'nin ailesini kasıtlı olarak hedef almıştı.

Saldırılarda Haniye'nin 3 çocuğu ve torunları şehit olmuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.