1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Harris: İsrail'in Gazze'de soykırım işlediği bir gerçek
Harris: İsrail'in Gazze'de soykırım işlediği bir gerçek

Harris: İsrail'in Gazze'de soykırım işlediği bir gerçek

Kamala Harris, Milwaukee'deki bir etkinlikte, İsrail’in Gazze'de soykırım yaptığı iddiasına "gerçek" diyerek destek verdi.

A+A-

 ABD Başkan Yardımcısı ve 2024 seçimlerinde aday olan Kamala Harris, perşembe günü Milwaukee’de yaptığı konuşmada Siyonist işgalcilerin Gazze’de soykırım yaptığını ifade ederek bu durumu "gerçek" olarak nitelendirdi.

Sosyal medyada dolaşıma giren videolarda, Harris'in Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nde bir grup öğrenciye hitap ettiği sırada bir öğrencinin sözü keserek Gazze'deki “soykırım” hakkında konuşmasını istediği görülüyor.

Harris, öğrencilere kendilerine "çok yatırım yaptığını" söyledikten hemen sonra öğrenci araya girerek, "Ve bu yatırım soykırıma, değil mi? Soykırıma milyarlarca dolar yatırım yaptınız?" diye sordu.

Harris, öğrencinin müdahalesine saygı duyduğunu belirterek, “İfade özgürlüğünüze saygı duyuyorum. Şu anda ben konuşuyorum ve ne demek istediğinizi anlıyorum. Ateşkes istiyorum. Savaşın sona ermesini istiyorum,” dedi.

Öğrencinin kefiye takarak kalabalığın içinden Harris’e yaklaşmaya devam ettiği ve soykırım konusunu gündeme getirmeyi sürdürdüğü görüldü.

Güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılan öğrenciye Harris, eliyle sakin olmasını işaret ederek kalabalığa şöyle dedi: “Dinleyin, bahsettiği şey gerçek. Gerçek. Bugün buraya bu konuyu tartışmak için gelmedim ama onun ifade özgürlüğüne saygı duyuyorum.”

Üniversiteden açıklama ve tepkiler

Bir üniversite yetkilisinin açıklamasına göre, UWM (Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi) Polis Teşkilatı, kural ihlali nedeniyle öğrenciyi etkinlikten uzaklaştırdı.

Eski ABD işgal yönetimi Büyükelçisi David Friedman, New York Post’a verdiği demeçte, Harris'in “İsrail'in soykırım yaptığı yönündeki yanlış ve kötü niyetli suçlamayı alenen onayladığını” ifade etti.

Friedman, "Kamala Harris’in, İsrail'in Hamas'ın barbarlığına karşı kendini savunmasına yönelik bu çarpıtılmış ve antisemitik bakış açısına sahip olduğunu uzun zamandır tahmin ediyorduk. Ancak artık bu durum açıkça ortaya çıktı," ifadelerini kullandı.

Friedman, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu görüş hem kötü niyetli hem de cahilce. Böyle bir kan iftirasına itibar kazandırmak, Harris'i başkanlık bir yana, kamu görevinde bulunmaktan bile diskalifiye eder."

Öğrencinin, UW-Milwaukee Popular University for Palestine Coalition (Filistin Koalisyonu) adlı öğrenci grubu ile bağlantılı olduğu anlaşıldı. Söz konusu grup, Harris’in konuşması sırasında öğrencinin eylemini desteklediklerini belirtti.

Ayrıca, sosyal medyada paylaştıkları videoda, etkinlik sırasında salon dışında dört farklı noktada büyük bir öğrenci protestosu düzenlediklerini duyurdular.

Grubun açıklamasında, “Etkinlikten ayrılırken Harris’in konvoyu, tüm protestocuların yanından geçmek zorunda kaldı,” denildi.

Milwaukee Journal Sentinel gazetesi, Harris’in konvoyunun Lubar Girişimcilik Merkezi’ndeki toplantıya varmadan önce kampüs içinde Filistin yanlısı protestocuların bulunduğu alandan geçtiğini, ancak toplantıya gazetecilerin alınmadığını yazdı.

Sosyal medyada yer alan haberlere göre, etkinlik alanının dışındaki bazı Filistin yanlısı protestocular, uzaklaşmayı reddederek yere yattı ve bu esnada gerginlik yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.