1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Hoşyar Zebari: PKK ile irtibatlı üç partinin kapatılması akıllıca bir karar
Hoşyar Zebari: PKK ile irtibatlı üç partinin kapatılması akıllıca bir karar

Hoşyar Zebari: PKK ile irtibatlı üç partinin kapatılması akıllıca bir karar

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari, Seçim Yargı Kurulunun PKK'ye yakın üç partiyi altıncı tur parlamento seçimlerinden menetme kararını doğru ve akıllıca bir karar olarak nitelendirdi.

A+A-

Zebari sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda Yargı Konseyinin kararını yorumlayarak şu ifadelere yer verdi:

"Seçim Yargı Kurulunun PKK'ye yakın üç partiyi altıncı tur (Kürdistan) parlamento seçimlerinden menetme kararı doğru ve akıllıca bir karar. Çünkü Kürdistan Bölgesi'nin ve tüm Irak'ın bedeninde bir kanser hücresi haline gelerek, istikrarsızlık ve kaos unsuru olmuşlar."

Irak Yüksek Yargı Konseyinin 1 Ağustos'ta aldığı karara göre Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığının talep ve şikayeti üzerine, PKK ile irtibatlı "Ezidiler Demokrat ve Özgürlük", "Demokratik Mücadele Cephesi" ve "Tevgera Azadi" adlı partilerin PKK'yle ilişkisi nedeniyle faaliyetleri yasaklanıp, mallarına el konulacak.

Kararda, partilerin PKK ile ilişkisinin bulunduğuna dair bilgilerin Irak İstihbarat Servisi ile Başbakanlık Ofisince doğrulandığı aktarılmıştı.

K24

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.