1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrailli Gazeteci: Tel Aviv Dünyanın En Gaddar Rejimi
İsrailli Gazeteci: Tel Aviv Dünyanın En Gaddar Rejimi

İsrailli Gazeteci: Tel Aviv Dünyanın En Gaddar Rejimi

Siyonist İsrail, Gazze’de ve Batı Şeria’da saldırılara devam ederken gazeteci-yazar Gideon Levy’nin İsrail işgalini Tel Aviv’in yüzüne vurduğu konuşması yeniden gündem oldu.

A+A-
 Siyonist İsrail, Gazze’de ve Batı Şeria’da saldırılara devam ederken gazeteci-yazar Gideon Levy’nin İsrail işgalini Tel Aviv’in yüzüne vurduğu konuşması yeniden gündem oldu. Levy, Gazze’de bir savaş ya da çatışma değil İsrail zulmü olduğunu söylerken “Öyle ya da böyle sona ermesi gereken acımasız bir İsrail işgali var.” dedi. İsrail rejimini “apartheid” olarak tanımlayan Levy, “Bu rejim “apartheid”dan başka bir şekilde tanımlanamaz! Orada bir toprak parçasını iki halk paylaşıyor. Bir halk dünyadaki tüm haklara sahip. Diğer halkın ise hiçbir hakkı yok.” şeklinde konuştu.

 

İsrailli gazeteci ve yazar Levy, Siyonist İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sömürgeci/kolonyalist Fransa'nın Cezayir'i işgali ile ilişkilendirdi ve "Ben bir İsrailliyim, İsrail'de doğdum İsrail'i önemsiyorum. İsrail'e aidim. İsrail'e bağlıyım. Simetriden bahsetmeyin çünkü ortada bir simetri yok. Hatta çatışma olmadığını bile söyleyebilirim." dedi.

"SONA ERMESİ GEREKEN BİR İSRAİL İŞGALİ VAR"

Fransız Cezayir çatışması var mıydı? Cezayir'de acımasız bir Fransız vardı ve Cezayir'in sonu geldi. İsrail Filistin çatışması da yok. Öyle ya da böyle sona ermesi gereken acımasız bir İsrail işgali var.

"DÜNYANIN EN ZALİM, EN GADDAR REJİMİ"

Levy, Binyamin Netanyahu yönetimindeki Tel Aviv rejimini "dünyanın en zalim, en gaddar rejimi" olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı:

Bugün dünyanın en zalim, en gaddar, en tiranlarından biri olan bir rejim var ve ne dediğimi biliyorum çünkü 40 yıl boyunca bunu örtbas ettiler. Ve bu rejim "apartheid"dan başka bir şekilde tanımlanamaz! Orada bir toprak parçasını iki halk paylaşıyor. Bir halk dünyadaki tüm haklara sahip. Diğer halkın ise hiçbir hakkı yok. Apartheid gibi görünüyor. Apartheid bu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.