1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İsrailliler Siyonist Netanyahu'nun İstifası İçin Gösteriler Düzenlediler
İsrailliler Siyonist Netanyahu'nun İstifası İçin Gösteriler Düzenlediler

İsrailliler Siyonist Netanyahu'nun İstifası İçin Gösteriler Düzenlediler

Tel Aviv, Hayfa ve Kudüs'te gösteri düzenleyen İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes, esir takası ve Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hükümetinin istifasını talep etti.

A+A-

İsrailliler dün ülke genelinde düzenlenen protestolarda esirlerin serbest bırakılması ve yeni seçimlerin yapılması çağrısında bulundu. İsrail medyasında yer alan haberlerde, gösteriler esirler için olası bir anlaşma konusundaki belirsizlik arttıkça yoğunlaştığı ve ailelerin, yakınlarının geri getirilmesi için hızlı hareket edilmesini ve daha fazla çatışmanın önlenmesini istediği belirtildi.

Gösteriler sandalyelere oturan protestocuların Tel Aviv'de bulunan Demokrasi Meydanı'ndaki bir kavşağı kapatmasıyla başladı. İsrailliler, Kaplan kavşağında rehineler için bir anlaşma yapılması ve seçim tarihinin belirlenmesi çağrısında bulundu. Protestocular, Savunma Bakanlığı kompleksinin kapısına bakan Menachem Begin Caddesi'nde ise ateş yaktı. İsrail medyası, ülke genelinde yaklaşık 80 protesto alanının ''aktif olduğunu'' bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.