
Jeffrey: Kürdistan Bölgesi Orta Doğu'nun en istikrarlı bölgesi
.
ABD'nin eski Irak ve Suriye Büyükelçisi James Jeffrey, Kürdistan Bölgesi'nin bölgedeki en istikrarlı yerlerden biri olduğunu ve en gelişmiş ekonomiye sahip olduğunu söyledi.
Kurdistan24'e konuşan Jeffrey, Kürdistan Bölgesi'nin Batılı ülkeler ve Türkiye'nin yanı sıra Arap ülkeleriyle çok iyi ilişkilere sahip olduğunu ifade etti.
Kürtlerin durumunun iyiye gittiğine ve olumlu gelişmelerin kaydedildiğine inandığını belirten James Jeffrey, "Ancak (Kürdistan Bölgesi'nin) petrol ihracatında yaşanan son sıkıntılar beni kaygılandırdı. Irak'la bazı ilerlemeler kaydedildi. Bu, devam etmeli." sözlerini kullandı.
Kürdistan Bölgesi'nin bölgedeki en istikrarlı ve gelişmiş yerler biri olduğunu dile getiren Jeffrey, "Kürdistan Bölgesi en gelişmiş ekonomiye sahip. Irak'ta herkes bunun farkındadır. Çok sayıda turist bölgeyi ziyaret ediyor." dedi.
Kürdistan Bölgesi'nin diğer ülkelerle ilişkilerine değinen James Jeffrey, "Irak'la kıyaslandığında Kürdistan Bölgesi ile daha fazla ticaret yapılıyor. Kürdistan Bölgesi'nin Fransa, İngiltere, ABD ve Türkiye'nin yanı sıra Arap ülkeleriyle de çok önemli ekonomik ve diplomatik ilişkileri bulunmaktadır." sözlerini kullandı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.