1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Mesud Barzani: Irak devleti milletimize karşı yapılan soykırımın telafisini yapmalı
Mesud Barzani: Irak devleti milletimize karşı yapılan soykırımın telafisini yapmalı

Mesud Barzani: Irak devleti milletimize karşı yapılan soykırımın telafisini yapmalı

Başkan Mesud Barzani, Behdinan Enfali’nin 36’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bu suçların unutulmaması ve Irak devletinin milletimize karşı işlediği soykırımların, suçların ve her türlü zulmün telafisini yapmalı.

A+A-

Başkan Barzani, bugün (25 Ağustos 2024 Pazar) Behdinan Enfali’nin 36’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"36 yıl önce, 25 Ağustos 1988'den 6 Eylül 1988'e kadar Irak rejiminin Kürt halkına karşı işlediği suçlar kapsamında Behdinan bölgesindeki bölgelerin ve köylerin çoğu, o zamanki Irak rejimi güçleri tarafından kimyasal saldırılara, tutuklamalara, öldürmelere, yerinden edilmelere ve Enfal'e maruz kaldı.

"Bu insanlık dışı suçlar sonucunda binlerce Kürt vatandaşımız şehit oldu veya yerinden edildi, yüzlerce köy de yerle bir edildi. Eski Irak rejiminin suçlarının amacı, Kürt halkının devrime destek verme ve Kürdistan'da demografik değişim politikasını sürdürme iradesini yok etmekti."

“Behdinan Enfali’nin yıl dönümünde şehitlerin ve Enfal edilenlerin temiz ruhlarına selam olsun.” sözlerini kullanan Başkan Barzani, bu suçların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kürt halkının meşru hakları konusunda ısrarcı olduklarının altını çizen Mesud Barzani, Irak devletine, Kürt milletine karşı işlenen soykırım, suç ve zulmün tazmin edilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.