1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Mesud Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin emin ellerde kalması için KDP'ye oy verin
Mesud Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin emin ellerde kalması için KDP'ye oy verin

Mesud Barzani: Kürdistan Bölgesi'nin emin ellerde kalması için KDP'ye oy verin

KDP, 20 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimleri için yürüttüğü kampanya çerçevesinde en büyük mitingini bugün gerçekleştirdi.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 20 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Kürdistan Parlamentosu 6. dönem seçimleri için yürüttüğü kampanya çerçevesinde en büyük mitigini bugün (15 Ekim 2024 Salı günü) Erbil’deki Franso Hariri Stadyumundan gerçekleştirdi.

Mitingde konuşan KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, "Bugün Kürdistan'ın, Kürdistan Bölgesi'nin hükümet biçimini seçimlerin belirlediği bir aşamaya gelmiş olması büyük bir onurdur. Bu büyük bir zafer ve büyük bir kazanımdır. Bugün seçim kampanyasının son günü. Bu seçimin iki yıl önce yapılması gerekiyordu, ancak bazı partiler engel oluşturmaya ve kaçınmaya çalıştı. Önceden tasarlanmış bir seçimle KDP'yi yeneceklerini zannediyorlardı." ifadelerini kullandı.

Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına çağrıda bulunarak, "Kürdistan Bölgesi'nin emin ellerde kalması için 20 Ekim'de KDP'nin 190 numaralı listesine oy verin. Kürdistan'da seçim düşüncesi KDP'nin olduğu herkesçe açık. 1991 Newroz'unda, devrimcilik meşruiyetinden anayasal meşruiyete geçmek için Kürdistan'da seçim yapılmasını talep etmiştim. Seçimler yapılmalı ki millet oyunu kullansın. Allah'a ve siz mücadelecilere şükürler olsun ki, KDP ilk seçimden bu yana tüm seçimlerde birinci oldu, birinci olmaya da devam edecek." diye konuştu.

"Bağdat'ta Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı partilerin rızasıyla planlı bir seçim için bazı kararlar alındığında, KDP, ayrı bir tavır sergileyerek, bunu reddetti. Daha sonra değiştiyse de tam bizim istediğimiz gibi olmadı ama planladıkları komplo da başarıya ulaşmadı." diyen Başkan Barzani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"20 Ekim'de hepiniz ailelerinizle beraber sandık başına giderek, 190 numaralı listeye oy verin. Yeni parlamentonun önünde zor bir görev var. Dolayısıyla parlamentonun milletine ve vatanına bağlı, bu coğrafyaya bağlı, şehit kanına bağlı insanlara ihtiyacı var. Yeni parlamentonun ilk görevi anayasayı değiştirmektir, bazı kanunları değiştirmektir, bazı kanunları çıkarmak, Kürdistan Bölgesi'ne karşı çıkarılan ve bölgenin yapısını bozmak istenen plan ve kararların izlerini silmektir." sözlerini kullandı.

Seçim sonrası atılan adımlara değinen Başkan Barzani, "Kürdistan halkının istek ve talepleri bir sonraki kabinenin programı olacak; Bunların arasında daha fazla hizmet, daha fazla güvenlik ve istikrar, Kürdistan halkının yükünün hafifletilmesi olacak. Seçimlerden sonra Kürdistan'da tek bölge, tek parlamento, tek hükümet ve tek Peşmerge gücü olmalıdır. Aynı zamanda mafya ve terör ittifakına son verilmeli, en önemlisi bu milletin geleceği için en büyük tehdit haline gelen bu millete yapılan en büyük ihanet olan uyuşturucu ticareti ve imalatına son verilmelidir." dedi.

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, konuşmasının devamında, "Gelin bazı partilerin sloganlarına bakalım. KDP'nın sloganı, millete ve ülkeye karşı tarihi sorumluluğunu hisseden bir partinin sloganıdır. KDP, Kürtlere ve Kürdistan'a hizmet etmenin bir aracıdır. Diğer bazı siyasi partilerin sloganlarına bakalım. Gerçek dışı sloganlar atmak, büyük laflar etmek, asılsız vaatlerde bulunmak kolaydır. Dolayısıyla KDP boş sözlerin partisi değil, vaatlerini gerçekleştiren partidir. KDP'nin 1992'den bugüne başkanlık ettiği kabinelere bakın, hizmetten başka bir şey yapılmadı. Eksikliler olabilir  ama çalışmayandan hata gelmez. Kürdistan halkına yapılan hizmet bizim için gurur kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, 20 günlük seçim kampanyasının bu gece saat 24.00’te sona ereceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.