1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Peşmerge Bakanı: Peşmerge güçlerini birleştirmek için ciddi adımlar atacağız
Peşmerge Bakanı: Peşmerge güçlerini birleştirmek için ciddi adımlar atacağız

Peşmerge Bakanı: Peşmerge güçlerini birleştirmek için ciddi adımlar atacağız

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Irak Savunma Bakanlığı ile iyi ilişkileri olduğunu ve Peşmerge güçlerinin yeniden örgütlenmesi ve birleştirilmesi yönünde ciddi adımlar atacaklarını bildirdi.

A+A-

 

Bakan Şoreş İsmail, mezuniyet töreni sırasında yaptığı açıklamada, subayların mezun olmasının, Peşmerge Bakanlığına terörle ve terör tehditleriyle mücadelede daha fazla ivme kazandıracağı değerlendirmesini yaptı.

Peşmerge Bakanı, “Gelinen aşamada Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Peşmerge Güçlerinin reforme edilmesi, örgütlenmesi ve birleştirilmesi yönünde ciddi adımlar atıyor.” dedi.

Irak güvenlik güçleriyle Peşmerge Bakanlığı arasındaki koordinasyona değinen Bakan İsmail, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Peşmerge Bakanlığının Irak Savunma Bakanlığı ile iyi ilişkileri olduğunun altını çizdi.

Her yıl onlarca Peşmerge Bakanlığı görevlisinin, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin müttefikleriyle koordineli olarak askeri kurslara katılmak üzere yurt dışına gönderildiğini aktaran Bakan İsmail, yurt içinde de Peşmerge Bakanlığına bağlı subaylar Bağdat Kurmay Koleji ve diğer askeri okullarda kurslara katıldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.