1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin: Ukrayna ile ‘barış görüşmelerine’ açığız
Putin: Ukrayna ile ‘barış görüşmelerine’ açığız

Putin: Ukrayna ile ‘barış görüşmelerine’ açığız

.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, “Kiev ile İstanbul'da varılan mutabakatın üzerine inşa edilmesi” koşuluyla Ukrayna ile “barış görüşmelerine” açık olduğunu ifade etti. 

Bir basın toplantısında konuşan Putin, Suudi Arabistan'ın bu görüşmelere ev sahipliği yapması fikrini memnuniyetle karşıladı ve İki Kutsal Caminin Velisi Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile arasındaki “iyi ilişkileri ve kişisel dostluğu” övdü.

Diğer yandan Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için bir “zafer” planı sunduktan günler sonra Batılı müttefiklerine “Rusya'ya ortak baskı” yapmaları çağrısında bulundu. 

Bu gelişme, ABD Başkanı Joe Biden'ın Berlin'deki bir zirveye katılırken “adil ve kalıcı bir barış” sağlanana kadar Kiev'i destekleme kararlılığını vurguladığı sırada yaşandı. 

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ise, Kuzey Kore'nin Ukrayna'da savaşan Rus güçlerini desteklemek üzere 12,000 asker göndermeye hazırlanıp hazırlanmadığının araştırılacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.