1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin ve Trump yarın görüşecek
Putin ve Trump yarın görüşecek

Putin ve Trump yarın görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Trump'ın görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ve Trump'ın yarın görüşeceklerini duyurdu.

A+A-

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir görüşme gerçekleşeceğini doğruladı. Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evet, doğru. Böyle bir görüşme yarın için planlanıyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP GÖRÜŞME PLANINI DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Salı günü Başkan Putin ile görüşeceğim. Hafta sonu bu konuda yoğun çalışmalar yapıldı. Toprak meseleleri ve enerji santralleri üzerine konuşacağız. Ukrayna ve Rusya bu konular üzerinde şimdiden önemli görüşmeler yürütüyor. Biz de bazı varlıkların paylaşımı üzerine müzakereler sürdürüyoruz” dedi.

SON GÖRÜŞME ŞUBAT AYINDA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Putin ve Trump en son 12 Şubat’ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, iki lider Ukrayna meselesi ve ikili ilişkilerdeki çeşitli sorunları ele almıştı. Ayrıca, doğrudan temasların devam ettirilmesi konusunda mutabık kalmışlardı. Bu çerçevede, Trump’ın özel elçisi Steve Witkoff, Moskova’da Putin ile bir araya gelerek ateşkes görüşmelerine ilişkin ek bilgiler aktarmıştı. Kremlin Sözcüsü Peskov, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Putin’in Witkoff aracılığıyla Trump’a ateşkes önerilerine dair ek mesajlar ilettiğini bildirmişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.