1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rekabet Kurulu'ndan BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour'a soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour'a soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan BİM, ŞOK, Migros ve Carrefour'a soruşturma

.

A+A-

Rekabet Kurumu, BİM, Şok, Migros ve CarrefourSA’nın da aralarında bulunduğu perakende zincirleri ve tedarikçilere yönelik iki ayrı soruşturma başlattı. BİM, soruşturmanın cezai yaptırım anlamına gelmediğini belirtirken, Şok, Migros ve CarrefourSA da benzer açıklamalar yaptı. Haber sonrası perakende sektörüne ait hisseler Borsa İstanbul’da değer kaybetti.

Rekabet Kurumu, Türkiye’nin önde gelen zincir marketleri ve tedarikçilerine yönelik iki ayrı soruşturma başlattı. BİM, Şok, Migros ve CarrefourSA’nın da aralarında bulunduğu perakende şirketleri, soruşturmaya dahil edilen firmalar arasında yer aldı. Soruşturma haberinin ardından bu şirketlerin Borsa İstanbul’daki hisselerinde düşüş yaşandı.

BİM: SORUŞTURMA, CEZAİ YAPTIRIM ANLAMINA GELMEZ

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, soruşturmanın şirketin Rekabet Kanunu’nu ihlal ettiği veya cezai yaptırımla karşılaşacağı anlamına gelmediğini belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Rekabet Kurumu tarafından aralarında Şirketimizin de bulunduğu çeşitli perakende şirketleri ve tedarikçilerine yönelik iki soruşturma açıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Ancak bu durum, soruşturmaya konu teşebbüslerin kanunu ihlal ettikleri veya cezai yaptırımla karşı karşıya kaldıkları şeklinde yorumlanmamalıdır. Konuyla ilgili gelişmeler, sermaye piyasası mevzuatına uygun olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır."

ŞOK, MİGROS VE CARREFOURSA DA SORUŞTURMADA

Benzer açıklamalar Şok Marketler (ŞOKM), Migros Ticaret A.Ş. (MGROS) ve CarrefourSA tarafından da yapıldı.

  • Şok Marketler: "Rekabet Kurumu tarafından şirketimizin de dahil olduğu bazı perakende şirketleri ve tedarikçilere yönelik soruşturma açıldığı tarafımıza bildirilmiştir."
  • Migros: "Şirketimizin de içinde bulunduğu hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren bazı perakende zincirleri ve tedarikçilere yönelik soruşturma açılmasına karar verildiği bildirilmiştir."
  • CarrefourSA: "Şirketimize, Rekabet Kurumu’nun perakende ve tedarik sektörüne yönelik bir inceleme başlattığı bildirildi."

BORSA İSTANBUL'DA PERAKENDE HİSSELERİNE ETKİSİ

Soruşturma haberinin ardından, Borsa İstanbul’da perakende sektörüne ait hisselerde düşüş gözlendi:

  • BİM (BIMAS) hisseleri yaklaşık %5 değer kaybetti.
  • Şok Marketler (SOKM) hisseleri %2,5 oranında düşüş yaşadı.
  • Migros (MGROS) hisseleri %5’in üzerinde geriledi.

SORUŞTURMANIN KAPSAMI VE BEKLENTİLER

Rekabet Kurumu’nun başlattığı soruşturmanın hangi gerekçelere dayandığı ve firmalara olası etkileri önümüzdeki süreçte netleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.