1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. "Seçimin gerçek kazananı Kürdistan halkıdır"
"Seçimin gerçek kazananı Kürdistan halkıdır"

"Seçimin gerçek kazananı Kürdistan halkıdır"

Başkan Neçirvan Barzani, Parlamento seçim sonuçlarının bildirilmesinin ardından açıklamada bulundu.

A+A-

Seçim sonuçlarının açıklanması üzerine bir mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Seçim sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partilere düşen derhal hükümet kurmalarıdır. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut zorlukları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Bölgesi’nde 6’ıncı dönem milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ön sonuçların açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Seçim sürecinin başarısı nedeniyle Kürdistan halkını ve tüm toplulukları tebrik eden Barzani, “Bu seçimler ve oy verme süreci, Kürdistan halkının demokratik yolculuğunun güvence altına alınması konusunda önemli bir adımdı. Sürecin başarısı ve sorunsuz yürütülmesi için tüm tarafların işbirliği içinde olması gurur ve takdir konusudur. Sonuç olarak bu başarıda gerçek kazanan Kürdistan halkıdır” dedi.

Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler, Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumların meşruiyetini yeniden teyit etmeyi, vatandaşların görüşlerini ifade etmelerini ve parlamentodaki temsilcilerini seçerken özgürce oy kullanmalarını amaçlıyordu. Barışçıl rekabet atmosferi ve halkın hem seçim kampanyasına hem de oylama sürecine kapsamlı katılımı, Kürdistan halkının demokratik değerlere ve kendi geleceğini belirleme hakkına olan bağlılığını yansıtmaktadır. Bu katılım, Kürdistan halkının canlılığı ve demokratik kültürlerini geliştirdiklerinin bir kanıtıdır.”

Sürecin başarısında rol oynayan güvenlik güçlerine, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'na, Irak hükümetine ve ilgili tüm taraflara şükranlarımı ileten Barzani, “Barışçıl ve medeni seçimler, küresel olarak tanınan önemli bir başarıyı ifade ediyor. Ancak, Kürdistan halkının heyecanla beklediği gerçek başarı, sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partiler tarafından yeni bir hükümetin derhal kurulmasında yatıyor. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut zorlukları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.