1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şenyaşar ailesi 6 yıl sonra taziye kuracak
Şenyaşar ailesi 6 yıl sonra taziye kuracak

Şenyaşar ailesi 6 yıl sonra taziye kuracak

Urfa’da 3 bireyleri AK Partili Halil İbrahim Yıldız’ın korumaları tarafından öldürülen Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesinin ardından 1 günlük taziye kurma kararı aldı.

A+A-

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran’da AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan silahlı kavgada, Hacı Esvet ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile eski milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da 6 yıl 4 günden sonra serbest bırakıldılar.

DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar Amida Haber’e yaptığı değerlendirmede, olayda baba ve iki kardeşinin öldürüldüğünü, kendisinin de yoğun bakıma kaldırıldığını hatırlattı.

Şenyaşar, cenazelerin gaz bombaları altında defnedildiğini, dolayısıyla aileden taziye kuracak kimsenin olmadığını ifade ederek, “Tutuklanan kardeşimiz Fadıl Şenyaşar cezaevinden serbest bırakılana kadar taziye kurmayacağız demiştik. Annem Emine Şenyaşar'ın 6 yıllık kararlı ve inançlı mücadelesi sonucunda kardeşim özgür bırakıldı. Biz de perşembe günü Suruç’ta 1 günlük taziye kurma kararı aldık. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve birçok partili de taziyemize katılacak” dedi.

 ‘Haklılığımız Ve Kararlığımız Sonuç Verdi’

 Şenyaşar, 6 yıl 4 ay boyunca sürdürdükleri adalet nöbetleri ve hukuk mücadelesiyle ilgili, “Biz annemle yalnız başladık ancak mücadelemiz büyük destek gördü. Eğer mücadelende haklı ve kararlıysan sonuç alırsın. Anne Türkçe bilmiyordu ancak vicdanı olan herkes sahip çıktı, destek verdi” diye konuştu.

Taziye kurmadıklarını ancak o süreçte acılarını paylaşmak için toplumun farklı kesimlerinden destek aldıklarını belirten Şenyaşar şöyle konuştu:,“Her Cuma hutbesinde imamlar minberlerden ‘Allah adaleti emrediyor’ diyorlar ama eylemimiz süresinde bir tek imam veya bir tek din görevlisi yanımıza gelip acınızı paylaşıyorum demedi. Urfa’da tek bir kilise var, sadece onun papazı yanımıza geldi, acımızı paylaştı ve bize dua ettiğini ifade etti. Bizi ayakta tutan dayanışmaydı. Bölge baroları destek verdiler, hak hukuk örgütleri destek verdi.” 

MHP’li milletvekilleri ve yöneticilerin de yanlarına gelip acılarını paylaştıklarına vurgu yapan Şenyaşar, hukuk mücadelelerine destek veren herkese teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.