ABD: Ateşkesin ardından Rusya’ya yönelik yaptırımlar hafifletilecek

.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, birkaç hafta içerisinde Rusya ve Ukrayna arasında tam bir ateşkese ulaşılabileceğini ve ateşkesin ardından Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletileceğini söyledi. Witkoff, geçen hafta Ukrayna heyeti ile Cidde’deki görüşmelerin ardından Moskova’da Rus yetkililerle müzakerelerde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi Steve Witkoff, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, birkaç hafta içerisinde Rusya ve Ukrayna arasında tam bir ateşkese ulaşılabileceğini söyledi.

Witkoff, ateşkes anlaşmasının ardından Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletileceğini belirtti.

Suudi Arabistan'da Ukrayna ile ilgili yapılması beklenen yeni görüşmelerin gelecek hafta pazartesi ve salı günleri gerçekleşeceğini ifade eden Witkoff, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi "epik ve sonuç odaklı" olarak nitelendirdi.

Witkoff, geçen ay Riyad’da ABD-Rusya üst düzey heyetleri arasındaki görüşmeye, geçen hafta da ABD-Ukrayna heyetleri arasında Cidde’de yapılan görüşmeye katılmış ardından da Moskova’da Rus yetkililerle müzakerelerde bulunmuştu.

Dünya Haberleri

Şam yönetimi, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne uçuşları yeniden başlattı
İngiltere Başbakanı Starmer: İsrail'in Gazze saldırılarından büyük endişe duyuyorum
Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bot battı: 6 ölü 40 kayıp
Kennedy suikastıyla ilgili son 80 bin belge kamuoyuyla paylaşıldı
Katil İsrail'in Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 19 Filistinli şehit oldu