ABD ve ingiltere'den Başkent Sana'ya şiddetli bombardıman

ABD ve İngiltere savaş uçaklarının, Yemen’in başkenti Sana’ya yönelik şiddetli bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yemen’in başkenti Sana, 21 Aralık 2024’te, ABD ve Birleşik Krallık’tan oluşan koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği şiddetli bir hava saldırısına maruz kaldı. Saldırı, Yemen'e ait karargâh ve balistik füze depolarını hedef alındığı ,iddia edilirken bölgede büyük bir tahribat yaşandı. Yemenli vatandaşlar, saldırı anlarını kaydederek sosyal medyada paylaştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, saldırının, Ensarullah hareketine ait kritik askeri hedeflerin yok edilmesine yönelik gerçekleştirildiği iddia edildi.

Açıklamada, “Saldırılar, Husilere ait bir karargâh ve balistik füze depolarının imha edilmesini amaçladı” denildi. CENTCOM’un operasyonunun, özellikle Husilerin bölgedeki ABD askeri varlıklarına karşı düzenlediği saldırılara karşı bir yanıt olduğu ifade edildi.

Dünya Haberleri

Kongo'da tekne faciası: Can kaybı 148'e yükseldi
Soykırımcı İsrail Yine Çocukları Hedef Aldı: 19 Şehit
Ekvador'da horoz dövüşü etkinliğine silahlı baskın: 12 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı
Pentagon: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz
Etna Yanardağı güçlü şekilde kül ve lav püskürttü