Amerika'dan Yemen'e ağır bombardıman

ABD, Yemen direnişi tarafından kullanılan 'yeraltı silah depolarına' yönelik hava saldırıları düzenlediğini iddia etti. B-2 hayalet bombardıman uçakları ilk kez kullanıldığı saldırının 'İran'a yönelik açık bir mesaj' olduğu açıklandı.

ABD'nin uzun menzilli B-2 hayalet bombardıman uçakları, bu sabah erken saatlerde Yemen'e hava saldırıları düzenledi.

Washington yönetimi, saldırılarda ne kadar hasar meydana geldiğinin henüz tam olarak belirlenemediğini duyurdu.

Aylardır Kızıldeniz koridorunda gemilere operasyonlar düzenleyen ve İsrail'e yönelik doğrudan saldırılarda bulunan Ensarullah'ın hedef alındığı öne sürülen saldırıda, B-2 Spirit uçakları ilk defa kullanıldı.

Öte yandan el-Mesire televizyonu, başkent Sanaa civarında hava saldırılarının gerçekleştiğini bildirdi.

Bununla beraber Saada civarında da saldırılar düzenlendiği belirtildi. Ancak saldırılara ilişkin hasar ya da kayıplar hakkında bir bilgi verilmedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı açıklamada B-2 bombardıman uçaklarının "Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgelerde bulunan beş sertleştirilmiş yeraltı silah deposunu" hedef aldığını öne sürdü.

Austin, B-2'nin, Massive Ordnance Penetrator olarak bilinen GBU-57'yi atabilen tek uçak olduğunu, bu nedenle İran’ın Natanz veya Fordo gibi güçlendirilmiş nükleer tesislerine yapılacak olası Amerikan saldırılarında kullanılacağını belirtti.

Bakan, "Bu, ABD'nin düşmanlarımızın ne kadar derine gömülü, güçlendirilmiş ya da tahkim edilmiş olursa olsun, ulaşılmaz kılmaya çalıştığı tesisleri hedef alma kabiliyetinin eşsiz bir göstergesidir," diye konuştu.

Austin ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), saldırıların sonuçlarına ilişkin acil bir değerlendirme yapmadı, ancak CENTCOM'un yaptığı açıklamaya göre, ilk bulgular hiçbir sivilin zarar görmediğini gösteriyor.

Kaynak:YDH

Dünya Haberleri

Büyük Komutan Şehid Oldu
Hizbullah, savaşta yeni bir aşamaya geçti
"Gazze’de çocukların keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğü doğru"
Hizbullah çağrı cihazı tuzağına nasıl düştü?
İşgalcilerin Cebaliye'deki saldırısında en az 15 kişi şehit oldu