Babacan: PKK'nın silah bırakarak, varlığını feshetmesi tarihi bir gelişme olacaktır

.

Babacan: PKK'nın silah bırakarak, varlığını feshetmesi tarihi bir gelişme olacaktır

Ali Babacan, DEM Parti İmralı heyeti tarafından yapılan açıklamayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Babacan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün akşam saatlerinde DEM Parti İmralı heyeti tarafından yapılan açıklamayı memnuniyetle karşılıyorum.

Terör örgütü PKK'nın silah bırakarak, varlığını feshetmesi tarihi bir gelişme olacaktır.

Şimdi bu çağrının gereğinin yapılmasını, herhangi bir tereddüte yol açmayacak şekilde silahların bırakılmasını ve örgütün kendisini feshetmesini bekliyoruz.

Defalarca kez ifade ettiğimiz gibi, konu ne olursa olsun, Türkiye meselelerini demokratik siyasi zeminde konuşarak çözme kabiliyetine ve olgunluğuna sahip olmalıdır.

Türkiye'de demokratik standartların yükselmesi ve insan haklarına dayalı bir hukuk devleti hedefine daha hızlı yürünmesi için atılacak adımlara yapıcı bir perspektifle katkıda bulunmaya hazırız."

rudaw

Güncel Haberleri

MHP’li Celal Adan: Kan ve kin devri kapanmıştır
Leyla Zana'dan PKK kongresi açıklaması
"Bunun adı ekonomik tetikçiliktir"
Dem'in Kongre Açıklaması:"Artık hiçbir genç ne dağda ne şehirde toprağa düşmesin"
PKK’den ‘kongre’ açıklaması