"Demirtaş'la TBMM'nin odak olması konusunda mutabık kaldık"

Edirne F Tipi Cezaevinde eski HDP genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel açıklama görüşme hakkında açıklama yaptı.

Edirne F Tipi Cezaevinde eski HDP genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel açıklama yapıyor.

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

Kitaplarından hepsini okudum, ilk okuduğum kitap Seher'di. Seher kitabının ilk hikayesi 'içimdeki erkek'ti son hikaye ise 'Sonu muhteşem olacak'tı.

İnsanlar toplumsal barışı içselleştirdiğinde nasıl 100 yıl önce, Kürtler ve Türkler işgali sonlandırdıysa yine her şey çok güzel olacak.

Bugünkü ziyaretin birkaç önemli özelliği var. Daha önce planladığım bir ziyaretti. Gecikmiş bir ziyarettir. Her ikisi de seçilmiş insanlardı. Doğu, Güneydoğu turuna çıkamadan önce, onların seçildiği ile gitmeden önce onların evini, seçildiği ile gitmeden önce yapılmış bir nezaket ziyaretiydi.

Selahattin Demirtaş'la görüşmeden 6 günde 6 ilde olmanın bir anlamı olmazdı. Silahlar bırakılacak, analar ağlamayacaksa tüm aktörler önemlidir. Ancak Selahattin Demirtaş gibi bir aktörün altı da kalın kalın çizilmelidir.

En mutabık olduğumuz konulardan biri de TBMM'nin önemiydi. TBMM'nin odak olmadığı hiçbir şey sonuç vermedi.

Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile iletişim halinde olmaya, birbirimizin görüşlerine ihtiyacımız olduğu her an görüşmeye devam etme konusunda mutabık kaldık.

FETHULLAH GÜLEN'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa gerisinde çok acılar, ölümler, ihanetler bıraktı. Gittiği yerde hesap verir, Türkiye'de yargı önünde hesap vermesini isterdik, olmadı. O gidince her şey bitti sanılmasın. Çok ciddi bir sermaye bıraktı. Devletin silahını kendi silahı haline getirdi. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır."

O HASTANELERİ ÖZELLEŞTİRELİM: Kamulaştıralım o hastaneleri, hastanesinde bir bebeğin hayatıyla oynayarak zenginleşenler de görsün bunları yapınca başına neler geleceğini. 

İBRAHİM KABOĞLU'NUN ANAYASA AÇIKLAMASI: Sayın Kaboğlu'nun açıklaması kendisini bağlar. Yaptığı açıklamanın siyasi bir açıklama olmadığını düşünüyorum. Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışmaya kapalıyız."

Güncel Haberleri

Narin cinayetinde bir numaralı sanık amca Salim Güran
Şenyaşar ve Yıldız ailelerini barıştırmak için taziye ziyareti
FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü
Efkan Ala: Normalleşmeyi artıralım istiyoruz
Erzincan'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı