Erbil Valisi: Oy verme süreci iyi ilerliyor

Erbil Valisi Umed Xoşnaw, Kürdistan Parlamento seçimleri kapsamında yapılan genel oylama sürecinin şimdiye kadar iyi ilerlediğini belirterek, sürecin kalan saatlerde de sorunsuz geçmesini umdu.

Vali Xoşnaw, 20 Ekim 2024 Pazar günü düzenlenen basın toplantısında seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışmalarından dolayı Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunu ve Komisyonun Erbil Ofisini tebrik eden Umed Xoşnaw, “Kürdistan Parlamento seçimleri kapsamında yapılan genel oylama süreci şimdiye kadar iyi ilerliyor. Sürecin kalan saatlerde de sorunsuz geçmesini umuyorum.” dedi.

Erbil Valisi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Süreç devlet kurumlarının meşrulaştırılmasıyla ilgilidir; Kürdistan Bölgesi Hükümeti, sürecin huzur içinde, doğru ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi tüm tedbirleri aldı.” 

Komisyon personellerinin ekipman sorunlarını çözdüğünü belirten Xoşnaw, “Şu ana kadar sürecin aksamasına, gecikmesine neden olacak bir sorun yaşanmadı. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” 

Sandığa cep telefonu götürme yasağıyla ilgili

Erbil Valisi, ayrıca cep telefonunun sandığa götürülmesinin yasaklanmasına ilişkin kararın sürecin güvenliği için alındığını söyledi.

Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimleri kapsamındaki genel oylama Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu gözetiminde sabah saat 7.00 itibariyle başladı.

Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının oy kullanacağı seçimler saat 18.00’e kadar devam edecek. 

Kürdistan Haberleri

Kürdistan parlamento seçimleri resmi olmayan sonuçları
UNAMI: Kürdistan halkı huzurlu ve müreffeh bir yaşamı hak ediyor
Mesud Barzani Erbil'de oyunu kullandı
Mesrur Barzani: 'PKK, köylülerin evlerine dönmesini engelliyor'
"Kürdistan Bölgesi'nin emin ellerde kalması için seçimlere katılın"