Fransa'nın İşgalcilerin fuara katılmaktan men etmesi sonrası diplomatik hamleye hazırlanıyor

Katz, İşgalci teröristlere ait firmaların fuardan yasaklanmasının "kabul edilemez" olduğunu savundu.

Katz, X sosyal medya platformundan, siyonist işgalcilere ait firmaların kasım ayında Paris'te düzenlenecek EURONAVAL'a katılımının Fransa tarafından yasaklanmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Katz, "İsrail Dışişleri Bakanlığından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrailli şirketlerin önümüzdeki ay Paris'te düzenlenecek olan Euronaval fuarında ürünlerini sergilemelerini engelleme kararına karşı yasal ve diplomatik girişimlerde bulunmasını istedim" ifadesini kullandı.

Ayrıca Katz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u söz konusu kararları "tamamen geri almaya" çağırdı.

İşgalci teröristlere ait firmaların fuardan yasaklanmasının "kabul edilemez" olduğunu savunan Katz, "İsrailli şirketlerin ikinci kez boykot edilmesi ve kabul edilemez koşulların dayatılması, bizim gözümüzde özellikle dost ülkeler arasında kabul edilemez demokratik olmayan tedbirlerdir." ifadesine yer verdi.

EURONAVAL'dan 15 Ekim'de yapılan açıklamayla, Paris yönetiminin, işgalci delegasyonlarının 4-7 Kasım'da düzenlenecek EURONAVAL 2024'te stant açmaksızın veya ekipman sergisi yapmaksızın katılımını onaylayacağı duyurulmuştu.

Söz konusu yasaktan 7 Siyonistlere ait şirketi etkilenecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile İşgal yönetimi başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Siyonist işgalcilere silah ambargosu uygulanması konusunda da gerginlik yaşanmıştı. Macron, İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanacağı silahların sevkiyatını durdurma çağrısı yapmıştı. Netanyahu ise Macron'un bu açıklamalarına tepki göstermiş, başta İran'a karşı "medeniyet" için savaştığını savunarak, Batılı liderlerin İsrail'e silah ambargosu çağrılarını "ayıp" diye nitelendirmişti.

Macron, 15 Ekim'de Netanyahu'ya "ülkesinin BM kararı ile kurulduğunu" hatırlatarak, Gazze ve Lübnan'a saldırıları bağlamında, işgalci teröristlerin hükümetini bu kararlara uymaya çağırmıştı.

Dünya Haberleri

Katil siyonist ordusu BM üssünü bombaladı
Kassam, Tümgeneralin içinde olduğu tankı patlattı
Küba'da milyonlarca kişi elektriksiz kaldı
İsrailli yaklaşık 1400 sivil işgalci, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
İşgalci teröristler Gazze'nin kuzeyinde Beyt Lahiya'daki Endonezya hastanesini kuşattı