Gazze’de yıllar boyunca can almaya devam edecek tehlike: ASBEST!

Siynonist çete ateşi kesip bombardımanları durdursa bile Gazze’de yarattığı yıkımın içerisinde yer alan görünmez tehlike yıllar boyunca can almaya devam edecek.

Siyonist çetenin yoğun bombardımanlarının etkisiyle yapıların yıkılması sonucu, havaya karışan asbest parçacıkları yüksek derecede kanser riski taşıyor. Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda Gazze’de asbest kaynaklı kanser vakalarının artacağını öngörüyor.

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki molozlarda 800 bin tonun üzerinde asbest olduğunu tahmin ediyor. Al Jazeera’ya konuşan Asbest uzmanı Roger Willey, bu durumu Gazze’de yaşayan Filistinliler için adeta bir “ölüm cezası” olarak nitelendirdi.

Willey, Gazze’deki asbest maruziyetini, 11 Eylül 2001’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi binalarına yapılan saldırılar sonucu ortaya çıkan kimyasal tehlikeyle karşılaştırdı.

"İkiz kuleler" saldırısı sonucu ortaya çıkan toz bulutlarında asbest ve zehirli maddelerin bulunmasının, yıllar sonra pek çok kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığını hatırlattı.

SAĞLIK Haberleri

'Yenidoğan çetesi' soruşturmasına ilişkin 22 kişi tutuklandı
Sağlık Bakanı'ndan yenidoğan çetesi açıklaması