Güncellenen Bir Eser "ORTAK PAYDA"

Çözülemeyen her sorun, yeniden yorumlanmayı beraberinde getirir. Özgürlükler, haklar ve talepler önceden belirlenen çözümlerden yararlanılarak sorunlar çözülebilir.

Tekrar dile getirilen kimisine göre "Açılım" kimisine göre "Barış Süreci" olarak değerlendirilen gündemin asıl adı, "KÜRT SORUNU ve KÜRTLER NEYİ TALEP EDİYOR"dur. "Ortak Payda" kitabi güncelliği açısından; sorunları, karşılanmayan talepleri ve çözümleri tek pencereden bakmadan, gerçek yaşanılmışlardan, sorunların aynı kaynaktan tekrar eden nedenleri ile ele almaktadır. Bundan dolayı  tekrardan okunmaya ve talepler konusunda faydalanılacak bir eserdir. 

 "Bu çalışmada iki temel konu ele alınmıştır. Birincisi; Hangi ideolojik ve dini temelde gelişmiş olursa olsun, bütün muhalif hareketlerin ortak paydası olarak savunulan “özgürlük” talebi; bu ortak talepte dayanışma ve muhalif hareketlerin birbirleriyle çatışmadan özgürlük ortak paydasının altını kendi değerleri doğrultusunda ve başkalarının özgürlüğüne zarar vermeyecek nitelikte doldurması.

İkincisi, İslami düşünce, kaygı ve duyarlılığı olanların İslam'ı koruma, geliştirme ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluklarını daha iyi eda edebilecekleri bir çerçeve ve ufuk sunma çabası şeklinde özetlenebilir.

‘Biz Neyi Talep Ediyoruz?’ başlığı ve muhtevasının, kendi vatanında özgürce yaşayamadığını iliklerine kadar hisseden herkes için ve özellikle de İslami duyarlılığı olanlar için müşterek bir manifesto veya en azından kesişen ortak talepler olarak kabul görebileceğini umut ediyorum. Dile getirdiğim taleplerin inanç, düşünce ve etnik temelde özgürlüğünün kısıtlandığını hisseden herkesin arzusu ve özlemi olduğuna inanıyorum."

Kitabın Künyesi:

 ORTAK PAYDA - Biz Neyi Talep Ediyoruz?

ZEKİ SAVAŞ

ÖZE DÖNÜŞ YAYINLARI

ZEKİ SAVAŞ KİMDİR?

1964 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu ve İmam Hatip Lisesini Diyarbakır’da okudu. 1985 yılında Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kaydoldu. Lise ve üniversite yıllarında ve bir süre de üniversiteden sonra bölgedeki medreselerde eğitim gördü. 1989 yılında üniversite eğitimini tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra serbest çalışmayı tercih eden yazarın, Tevhid, Hira, Sebat, Yeryüzü dergilerinde ve Selam Gazetesi’nde yazıları yayımlandı.

Arapça ve Farsça bilen yazar, kültürel çalışmalarını sürdürmektedir.

KÜLTÜR -SANAT Haberleri

Ayanis Kalesi'nin ihtişamı surlarıyla ortaya çıkıyor
Almanya’da 'Erbil Yolu' konserleri başlıyor
Hayatını 'Diriliş Nesli'ne adadı: Sezai Karakoç
"Tarihin sıfır noktası" 10 ayda 600 bin ziyaretçi ağırladı
Sarhoş atların sınırı