Hamas: İsrail Yeni Şartlar Dayatmak İstiyor

Hamas temsilcisi, temsilci göndermediği Doha'daki ateşkes müzakerelerinin ardından değerlendirmede bulundu.

Hamas’ın Medya Sorumlusu Velid Kilani, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan ateşkes müzakerelerinden gelen bilgilerin Filistinlilerin istekleriyle örtüşmediğini vurguladı.

Sputnik'e demeç veren Kilani, "Doha müzakerelerinden bize gelen bilgiler, orada yaşananların Filistinlilerin istekleriyle uyumlu olmadığını ve şu ana kadar elde edilen sonuçların Hamas'ın 2 Temmuz'da onayladığı hususları yansıtmadığını gösteriyor" dedi.

Müzakereler sırasında Hamas'ın sunduğu önerilere ilişkin bir tepki olmadığını kaydeden Kilani, aksine İsrail'in ek koşullar öne sürdüğünü ve yeni gerçeklikleri dayatmak istediğini vurguladı.

Kilani, İsrail'in yeni talepleri kapsamında Refah sınır kapısının yanı sıra Netzarim sınır kapısındaki varlığını korumak istediğinin altını çizerek "Biz bu müzakereleri erkenden mezara koymak istemiyoruz ancak İsrail önceki turlarda da olduğu gibi engel çıkarmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

Trump küreselleşmenin tabutuna çivi mi çakıyor?
Depremden sonra Myanmar'da sıcaklık 40 dereceye çıktı
Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria’nın bütün kentlerinde genel grev yapılıyor
Çin, gümrük vergilerine karşılık ABD'yle TikTok anlaşmasını durdurdu
"Silahlı Cihad hemen ve derhal farzdır"