Hamas Sözcüsü: ABD Netanyahu'ya Baskı Yapmıyor

Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, Philadelphi Koridoru anlaşmazlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkesi içeren anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu. Hamdan, ateşkes anlaşmasındaki Philadelphi Koridoru çıkmazı konusunda herhangi bir gelişme olmadığını belirtirken, ABD'nin Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu'ya yeterince baskı yapmadığını vurguladı.

Hamdan, Hamas'ın yeni bir ateşkes teklifine açık olmadığını yinelerken, "Philadelphi Koridoru konusundaki tutumumuz nettir. Siyonist İsrail'in buradaki varlığına izin veren her türlü statika'yı reddediyoruz. Koridor, daha önce üzerinde anlaşmaya varılan Gazze Şeridi'nden çekilme sürecinin bir parçasıdır" ifadelerinde bulundu.

Hamdan, Netanyahu'ya baskı yapılması gerektiği yönündeki tutumunu yineleyerek, "Eğer Washington Netanyahu'ya Philadelphi Koridoru'ndan çekilmesi için baskı yapmazsa, bunu Netenyahu'yu ve siyasi kariyerini esirlerin öldürülmesine ilişkin eleştirilerden kurtarmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiririz" dedi.

Hamdan, yaptığı açıklamalara ek olarak, haftasonu Gazze Şeridi'nden cansız bedenleri alınan 6 esirin 'İsrail bombardımanı, İsrail ateşi ya da çatışmalar sırasında' öldüğünü kaydetti.

Dünya Haberleri

BM Güvenlik Konseyi Lübnan'daki gelişmeler için acil toplanacak
Guterres’ten Uluslararası Topluma İsrail’e Daha Fazla Baskı Çağrısı
Siyonist Rejimin Katliamında 349. Gün; Gece Boyu Sivilleri Bombaladı
Hamas’tan Lübnan'daki Patlamaların Ardından Açıklama
Lübnan Meclis Başkanı: Dünya, İsrail'in Terörünü Durdursun