Hizbullah, savaşta yeni bir aşamaya geçti

Kara operasyonlarının başlamasından bu yana siyonist teröristler, Lübnan'ın güneyinde 70 binden fazla asker ve yüzlerce tankla beş askeri tümeni sahaya sürdü.

Hizbullah yaptığı yazılı açıklamada , Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı koymaya devam ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, işgal ordusunun Lübnan-Filistin sınırı ve işgal altındaki Filistin'in derinliklerindeki mevzilerde ağır kayıplar verdiği belirtildi.

Kara operasyonlarının başlamasından bu yana siyonist teröristler, Lübnan'ın güneyinde 70 binden fazla asker ve yüzlerce tankla beş askeri tümeni sahaya sürdü. Ancak, Hizbullah, siyonist teröristlerin Lübnan'a yönelik kara saldırılarına karşı koymaya tamamen hazır olduklarını gösterdi.

Bu hafta, siyonist teröristler ile Hizbullah arasında Adeyse, Rab Selasin, Blida, Markaba, Kazvah, Ayta Şaab ve Ramiye köylerinde yoğun çatışmalar yaşandı.İşgal hava kuvvetleri ve topçu birlikleri, bu köyleri hedef aldı, ancak Hizbullah ilerleme yollarına pusu kurarak işgalci teröristlere ağır kayıplar verdirdi.

Çatışmalarda, 10 siyonist terörist öldü, 150'den fazla asker yaralandı. Ayrıca, 9 Merkava tankı ve 4 askeri buldozer imha edildi.

Füze gücü devrede

Hizbullah'ın füze gücü, sınırdaki işgalcilerin yerleşimlerini ve kışlalarını hedef almaya devam ediyor. Lübnan sınırındaki askeri mevziler ve işgal altındaki topraklarda yer alan üsler, farklı füze türleriyle vuruldu.

İlk kez kullanılan hassas füze sistemleriyle yapılan saldırılar, teröristlere ağır zararlar verdi.

Hizbullah'ın hava kuvvetleri, insansız hava araçlarıyla rejimin askeri üslerine saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Bu saldırıların yanı sıra keşif ve bilgi toplama görevleri de yürütülüyor.

Ayrıca, Hizbullah'ın hava savunma birimi, Lübnan'a saldıran terör ordusunun uçaklarına karşı etkili operasyonlar gerçekleştirdi. İki Hürmüz-450 keşif uçağı düşürüldü.

Hizbullah'ın açıklamasına göre, katil ordusu şu ana kadar 55 ölü, 500'den fazla yaralı verdi. Ayrıca, 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer, 1 zırhlı araç ve 1 asker taşıyıcı imha edildi. Düşürülen insansız hava araçlarıyla birlikte işgal güçlerinin kayıpları artmaya devam ediyor.

Hizbullah'ın Operasyon Odası, önümüzdeki günlerde bu teröristlerle çatışmaların daha da şiddetleneceğini belirterek, yeni ve tırmanan bir aşamaya geçildiğini duyurdu.

Dünya Haberleri

Büyük Komutan Şehid Oldu
"Gazze’de çocukların keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğü doğru"
Hizbullah çağrı cihazı tuzağına nasıl düştü?
İşgalcilerin Cebaliye'deki saldırısında en az 15 kişi şehit oldu
Amerika'dan Yemen'e ağır bombardıman