KDP: Seçimlerin nezih ve şeffaf olması gerekiyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Bürosu, 20 Ekim’de yapılması beklenen Parlamento seçimlerinin nezih, şeffaf ve özgür bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

KDP Siyasi Bürosu, Eylül Devrimi'nin 63. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajda, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti arasındaki sorunların çözümüyle ilgili olarak "Kürdistan Bölgesi’nin maaş ve bütçe meselesi anayasa çerçevesinde siyasi ve idari anlaşmaların uygulanması aracılığıyla çözülmesini destekliyoruz" denildi.

20 Ekim’de yapılması beklenen Kürdistan Parlamento seçimlerinin önemine vurgu yapılan mesajda, seçim sürecinin nezih, şeffaf ve özgür bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

KDP Siyasi Bürosu’nun açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

“Devrim, halkımızın sarsılmaz iradesinin ve cesaretinin köklerinin yok edilmeyeceğini ve hedeflerimize ulaşana kadar pes etmeyeceğimizi kanıtladı.

Her zaman olduğu gibi, Kürdistan’daki tüm siyasi partilerin koordinasyonunu, siyasi diyalogunu ve dayanışmasını güçlendirmek, sorunları çözmek ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal ve hukuki statüsünü ve kazanımlarımızı korumak için Kürt severliğimizi, ulusalcı çizgimizi ve partimize olan bağlılığımıza olan inancımızı bir kez daha vurguluyoruz.”

KDP’nin Kürt halkından aldığı meşruiyetten doğan inisiyatif ile halkın çıkarını korumaya devam edileceği belirtilen açıklamada, “Başkan (Mesud Barzani) ve partimizin, gerçekçi ve realist politikasıyla Kürt halkının yüksek çıkarlarını korumaya devam edeceğiz. Gerek Irak gerekse bölgesel düzeyde, herkes için barış, refah ve istikrarın sağlanması konusunda ortak çıkarlara, dengeye ve müdahale etmemekle uyumlu bir şekilde politikalarımızı yürüteceğiz” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan Haberleri

İran'dan Kürdistan Bölgesi'ne 'sorunları çözme' sözü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Kürdistan Bölgesi üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi
Başkan Barzani: Tüm halkımızın Eylül Devrimi ruhuna dönmesini umuyorum
Mesrur Barzani: KDP, Kürdistan'ın tek umudu
Başkan Barzani'den Bağdat heyetine: Diyalog ve uzlaşı için irade olmalı