Sisi: Gazze Planı Masada Oldukça Beyaz Saray'a Gitmeyeceğim

.

 Gazze'yi emlak için boş bir araziymiş gibi plan yapan ABD Başkanı Trump'a ilk resti Mısır Cumhurbaşkanı Sisi çekti. Hamas heyetini Kahire'de kabul eden Sisi'nin Beyaz Saray'a gitmek için Trump'ın planına dair şartları var. Mısırlı kaynaklar Sisi'nin Trump'ın planı gündeminde olduğu sürece Beyaz Saray'da temaslarda bulunmak üzere başkent Washington'a gitmeyeceğini söylediğini açıkladı.

Trump'ın Gazze'yi 'devralma' ve Gazze'deki Filistinlileri kalıcı olarak yerlerinden etme planı uluslararası alanda tepkilere neden olmaya devam ediyor. Daha önce yaptığı açıklamalarda Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelere yerleştirilebileceğini öne süren Trump, tartışmalı planını dün Beyaz Saray’da Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın huzurunda bir kez daha dile getirdi.

Mısırlı kaynaklara göre, geçen hafta ABD’yi ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, mevkidaşı Marco Rubio ile bir araya geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi'nin Washington’a olası bir ziyaret gerçekleştirmesi durumunda Gazze'deki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planının da gündeme geleceği bilgisini aldı. Abdulati’nin, bu durumu kabul edilemez bulduğunu belirterek, Mısır’ın Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin planlarının ele alınması gerektiğini ifade ettiği aktarıldı. Mısır yönetimi, kendi planlarının 'Filistinlilerin topraklarında kalmasını sağlayacağını' vurguluyor.

Dünya Haberleri

Tayvan’da alışveriş merkezinde patlama: 5 ölü, 7 yaralı
ABD Savunma Bakanı: Ukrayna’nın NATO’ya katılması gerçekçi değil
Avrupalıların yüzde 74'ü artık İsrail'i ziyaret etmek istemiyor
Hamas'tan Ateşkes Açıklaması
Münih'te bir araba kalabalığın arasına daldı: En az 15 yaralı