Siyonist Teröristler, Suriye'ye 17 hava saldırısı düzenledi

İşgalci terör ordusunun Suriye’nin Dera şehri kırsalındaki Cebeb ve İzra bölgelerinde bulunan askeri üslere yönelik en az 17 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

İşgalci Terör ordusunun Suriye'deki askeri hedeflere yönelik saldırıları devam ediyor. Son olarak, Terör ordusunun savaş uçaklarının Dera kırsalındaki Cebeb ve İzra bölgelerinde bulunan askeri üslere saldırdığı bildirildi. Yerel kaynaklara göre, en az 17 hava saldırısı gerçekleştirildi ve bu saldırılarda askeri teçhizat imha edildi. İlk belirlemelere göre, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

İşgal altındaki Filistin'den yayın yapan Haaretz gazetesinin haberine göre, Siyonist terör ordusu Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün yaptığı bir açıklamada, işgalci savaş uçaklarının pazartesiyi salıya bağlayan gece Suriye'nin güneyine hava saldırıları düzenlediğini doğruladı. IDF'nin açıklamasında, saldırıların özellikle "hava istihbarat değerlendirmeleri oluşturmak için kullanılan radar ve tespit araçlarını hedef aldığı" belirtildi. Ayrıca, "Suriye'nin güneyindeki komuta merkezleri ile Suriye rejimine ait silah ve askeri ekipman bulunan askeri alanların da vurulduğu" ifade edildi.

TERÖRİSTLERİN SURİYE SALDIRILARI

Suriye'de 27 Kasım 2024'te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık'ta 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle birlikte terörist yahudi ordusunun ülkeye yönelik saldırılarında artış yaşandı.

Rejim ordusundan geriye kalan askeri altyapı ve imkanları hedef alan teröristler, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ndeki işgalini genişletme girişimlerine başladı. İşgalci terör ordusu, Golan Tepeleri civarındaki tampon bölgeye girerek işgali daha da ileriye taşıdı ve başkent Şam'ın 25 kilometre yakınına kadar ilerledi.

Teröristler, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. İki ülke arasında 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti. Ancak son gelişmeler, bölgedeki gerilimi yeniden tırmandırarak uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

Dünya Haberleri

Rus ve Amerikan istihbarat şefleri arasında görüşme
Katil İsrailli bakan, Gazze Şeridi’ni "Filistinlilerden temizleme" çağrısı yaptı
Trump, Zelenskiy'yi yeniden ABD’ye davet edeceğini açıkladı
AB'den DSG-Şam anlaşmasına ilişkin açıklama
"Ukrayna 30 günlük geçici ateşkesi kabul etti"