Talabani: KDP ile yakın zamanda nihai bir anlaşmaya varılacağımıza inanıyoruz

.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Yardımcısı Kubad Talabani, "KDP ile yakın zamanda nihai bir anlaşmaya varılacağımıza inanıyoruz." dedi.

Kubad Talabani, 19 Mart 2025 Çarşamba günü sosyal medya platfornu Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, yeni kabinenin kurulması konusunda iyimserliğini dile getirerek, ortak yönetim vizyonu taslağının ve hükümet kurma sürecinin hızlandığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, "KDP ile yakın zamanda yeni bir kabine kurmak için nihai bir anlaşmaya varılacağımıza inanıyoruz. YNK ile KDP'nin ortak yönetim vizyonu taslağı üzerinde anlaşmaya varmasının ardından, hükümet kurma süreci hızlandı." ifadelerini kullandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) müzakere heyetleri, yeni hükümetin kurulmasını görüşmek üzere Erbil’in Pirmam ilçesinde dün (18 Mart 2025 Salı günü) bir araya gelmişti. 

Kubat Talabani Basın Ofisinden yapılan açıklamada, "Gerçekleştirilen görüşmede hükümet kurma mekanizması olarak hizmet edecek bir sonraki aşama için ortak görüşlerin nihai taslağına ulaşıldı." denilmişti.

nerinaazad

Kürdistan Haberleri

Başkan Mesud Barzani'den Newroz mesajı
PYD ve ENKS Haseke'de bir araya geldi
"Halepçe'nin acısı her zaman tüm Kürtlerin yüreğinde kalacak"
Halepçe Katliamı'nın üzerinden 37 yıl geçti
Kürdistan Güvenlik Konseyi'nden Irak Başbakanına sert tepki!