Üç ülkeden insan kaçakçılarına yönelik ortak operasyon

İtalya, Hollanda ve İngiltere’nin düzenlediği ortak operasyonda kaçakçılara ait olduğu düşünülen 600 can yeleği ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı.

Hollanda’nın Zwolle kentinde İtalya, İngiltere ve Hollanda polisinin düzenlediği ortak operasyonda bir TIR'ın kasasında çoğunluğu çocuklara ait 600 can yeleği ele geçirildi.

İngiltere Ulusal Suç Ajansı’ndan (NCA) yapılan açıklamada, can yeleklerinin insan kaçakçıları tarafından Manş Denizi'nde küçük teknelerdeki göçmenleri geçirmek için kullanıldığını kaydetti.

Ajansın bölgesel müfettişlerinden Jacque Beer, can yeleklerinin kimseyi boğulmaktan kurtarmadığını, kaçakçılar tarafından yalnızca göçmenleri teknelere binmeye ikna etmek ve çocuklarının boğulmayacağına inandırmak için kullanıldığını söyledi.

Jacque Beer açıklamasının devamında "Organize göçmen suçlarıyla mücadele, NCA için bir öncelik olmaya devam ediyor ve bu işe bulaşmış suç çetelerini elimizden geldiğince çökertmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Can yelekleri İtalya'ya, ardından Hollanda'ya gönderilen bir TIR'ın kasasında bulundu. TIR'ın yükünü Fransa'ya götürmesi planlanıyordu.

23 yaşındaki kamyon şoförü, insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanırken, Hollanda makamları olayı soruşturuyor.

Geçtiğimiz hafta Manş Denizi’nde batan göçmen teknesinde 6’sı çocuk biri hamile bir kadın olmak üzere 12 göçmen yaşamını yitirmişti.  Gemideki 65 kişiden sadece sekizinin can yeleği vardı.

Dünya Haberleri

BM Güvenlik Konseyi Lübnan'daki gelişmeler için acil toplanacak
Guterres’ten Uluslararası Topluma İsrail’e Daha Fazla Baskı Çağrısı
Siyonist Rejimin Katliamında 349. Gün; Gece Boyu Sivilleri Bombaladı
Hamas’tan Lübnan'daki Patlamaların Ardından Açıklama
Lübnan Meclis Başkanı: Dünya, İsrail'in Terörünü Durdursun