1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonist İsrail ordusu yüksek alarma geçti
Siyonist İsrail ordusu yüksek alarma geçti

Siyonist İsrail ordusu yüksek alarma geçti

Siyonist İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, ülkesinin birliklerin en yüksek hazırlık durumuna geçtiğini ifade etti.

A+A-

Hagari, İran'ın önümüzdeki saatlerde İsrail'e saldırma niyetinde olduğu yönündeki bilgilerden haberdar olmadığını da eklerken, ifadesini, “İran'ın önümüzdeki saatlerde saldıracağı yönündeki değerlendirmeden haberdar değiliz ve bu konuda yorum yapmayacağım. Tekrar vurgulamak istiyorum: (iç cepheye yönelik yeni talimatlar konusunda) kamuoyunu derhal bilgilendireceğiz ve mümkün olduğunca önceden uyarıda bulunmaya çalışacağız, bu bizim görevimiz" diye tamamladı.

Gün içerisinde konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, "İran’ın İsrail’e misillemesi bu hafta olabilir" uyarısında bulunmuş, kayda değer saldırıların olabileceğini belirtip "Hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Gazetecilere konuşan Kirby, “Bunun belki de bu hafta gerçekleşeceğine dair İsrailli muhataplarımızla aynı endişe ve beklentileri paylaşıyoruz. Konuyu çok yakından izlemeye de devam ediyoruz. Bu noktada, İran ya da vekilleri tarafından bir saldırı olup olmayacağını, bunun neye benzeyeceğini kesin olarak söylemek zor, ancak bunun önemli bir dizi saldırı olabileceği gerçeğine hazırlıklı olmalıyız, bu nedenle son birkaç gündür bölgedeki varlığımızı ve yeteneklerimizi artırdık” diye eklemişti.

Katil İsrail, yaklaşık iki haftadır Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye Tahran'da düzenlenen suikasta yanıt olarak İran'dan gelecek bir saldırıyı beklerken, Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, İran ve Lübnan’daki Hizbullah Hareketi’nin misilleme hazırlıklarının gözlemlenmesinin ardından İsrail ordusunun bu ay ilk kez yüksek alarm durumuna geçtiğini aktardı.

WSJ’nin konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in, İran ve Hizbullah’ın karşı saldırı hazırlıklarının gözlemlenmesinin ardından ağustos ayı içinde ilk kez yüksek alarm seviyesine geçtiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.