1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Siyonistler Tonlarca Bombayla Onlarca Sivili Katletti
Siyonistler Tonlarca Bombayla Onlarca Sivili Katletti

Siyonistler Tonlarca Bombayla Onlarca Sivili Katletti

Siyonistler dün Gazze'deki Han Yunus'un Mevasi bölgesini tonlarca bomba ve roketle delirmişçesine hedef aldı. Çok sayıda sivilin katledildiğinin netleşmesi üzerine bu rejimin yetkilileri, bu bombardımanın amacının, Aksa Tufanı operasyonunu..

A+A-
Siyonistler dün Gazze'deki Han Yunus'un Mevasi bölgesini tonlarca bomba ve roketle delirmişçesine hedef aldı. Çok sayıda sivilin katledildiğinin netleşmesi üzerine bu rejimin yetkilileri, bu bombardımanın amacının, Aksa Tufanı operasyonunu planlayan Muhammed Dayf’e suikast düzenlemek olduğunu iddia etti!

 

“Bir kişinin ölümü trajedi, milyonların ölümü istatistiktir” diyorlar. Bu cümle, ölü sayısı ciddi oranda arttığında kurbanların giderek rakamlara dönüşmesi ve diğer izleyicilerin bu cinayet haberlerini dinlerken gerekli hassasiyeti göstermeyi kaybetmesi konusunda bir kinayedir. Siyonist rejim, ABD'nin yanı sıra birçok Batı ve Arap ülkesinin de yardımıyla Gazze'yi 9 aydan fazla süredir en tuhaf silahlarla bombalıyor ve bu süre zarfında 15 bini çocuk ve bebek ve yine aynı oranda kadın olmak üzere 40 bine yakın sivil hayatını kaybetti.

Kaç sivil öldürülürse öldürülsün, her büyük bombardımana, cinayetleri meşrulaştıracak gerekli araçları sağlayacak bir bahane eşlik ediyor. Bu 9 ayda Siyonistler Batı'nın da desteğiyle sivillere karşı akla gelebilecek her türlü suçu işledi ve mazlum Gazze halkına karşı ihlal etmedikleri hiçbir hak kalmadı ve bu vahşi rejimin liderlerinin Lahey Mahkemesi'nde mahkum edilmesi de bu barbarlıkları durdurmadı.

Dün, yani Cumartesi günü, Siyonist rejimin Han Yunus ve Mevasi bölgesinde işlediği yeni suçun şok edici görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Bu raporun yazıldığı sırada 100'e yakın şehit ve 300'e yakın yaralının olduğu doğrulanmıştı.

Tahribat miktarı, kullanılan silah miktarı ve bu bombardımanda şehit olanların yüzde 100 sivil olduğu ortaya çıkınca Siyonistler bu sefer de kamuoyunu yanıltmak amacıyla bir iddia ortaya attılar ve Aksa Tufanı operasyonunu planlayan Muhammed ed-Dayf ve Yahya Sinvar’ın sağ kolunun hedef alındığını ve bu ağır saldırıda Muhammed Dayf’in öldürülmese de yaralandığını söylediler. Siyonistler Gazze'deki hastaneleri bombaladığında da Siyonist mahkumların hastanelerin altında tutulduğunu söylemişlerdi!

SİYONİST REJİM MEDYASININ TEPKİSİ

Siyonist rejim TV kanallarından Kanal 13, Han Yunus'ta Filistinli kadın ve çocuklara atılan bomba ve roketlerin yoğunluğunu doğrularken şunları yazdı: ‘Eğer Muhammed Dayf bugün Han Yunus'a atılan bombalardan sağ çıkarsa bir daha asla ölmeyecektir.’

Siyonist rejim Ordu Radyosu da iki Siyonist kaynaktan naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘Muhammed Dayf’i tünelde değil karadayken öldürmeye çalıştık.’

İsrail Hava Kuvvetleri, Muhammed Dayf’e suikast düzenlemek için Han Yunus'taki birçok hedefi yoğun ve kapsamlı bir şekilde bombaladı. Bu rejimin bazı kaynakları da Muhammed Dayf’in bu saldırılarda yaralanıp yaralanmadığını bilmediklerini ancak öldürülmüş veya ağır yaralanmış olma ihtimalinin bulunduğunu yazdı.

HAMAS’IN TEPKİSİ

Bu 9 ay boyunca Siyonist rejime benzeri görülmemiş darbeler indiren ve Siyonist rejim Savunma Bakanı’nın itiraf ettiğine göre İsrail ordusunun 4 ila 6 bin askerden oluşan tugaylığını yok eden Hamas hareketi, Muhammed Dayf’e suikast düzenlediği yönündeki iddiaya yanıt olarak şunları söyledi: ‘Siyonistler yalan söylüyor ve bu barbar saldırılarda daha önce olduğu gibi sadece kadınları, çocukları ve sivilleri hedef aldılar.’

Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın liderlerinden Sami Ebu Zuheyri, Reuters'e verdiği röportajda şunları vurguladı: ‘Siyonist rejim Ordu Radyosunun, Han Yunus’a düzenlenen saldırıda Kassam Tugaylarının başkomutanı Muhammed Dayf'in hedef alındığı iddiası tamamen yalan ve tamamen asılsızdır. Bu cinayette şehit olanların tamamı sivildir ve yaşananlar, Siyonist rejimin Amerika'nın desteği ve dünyanın sessizliği altında ve Gazze'de yürüttüğü soykırım savaşı doğrultusunda tehlikeli bir suçtur.

Bu suç, düşmanın anlaşma istemediğine dair verdiği pratik bir mesajdı. Yukarıda da belirtildiği gibi, Siyonistlerin korkunç suçlarını meşrulaştırmak için hedefin Muhammed Dayf olduğu yalanını söyledikleri görülmektedir!’

GAZETECİ ŞEHİTLERİN SAYISI ARTIYOR

Siyonist rejimin Han Yunus'a yönelik saldırılarında dün bir gazetecinin daha şehit olduğu açıklanmış, bu olayla birlikte Gazze'de şehit olan gazeteci sayısının 160'a çıktığı açıklanmıştı.

Filistinli Gazeteci Muhammed Munhel Ebu Armane, dün öğleden sonra Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinli mültecilerin çadırlarının bombalanması sonucu şehit oldu.

Gazze'deki bu sayıdaki gazeteci ölümü, diğer bölgesel savaşlarla karşılaştırıldığında eşi benzeri görülmemiş bir rakamdır.

AL-İ SUUD’UN İSRAİL REJİMİNE YARDIMI

Pek çok uzmana göre Siyonistlerin Gazze'de suçlarını sürdürmelerini sağlayan şey, İslam adını taşıyan bazı ülkelerin başkanlarının işgalci rejime görünür veya gizli desteğidir. Bu ülkeler arasında Arabistan, BAE ve Türkiye’nin isimleri görülüyor. Oil Change International, İsrail rejiminin petrol tedarik zinciri hakkında bir rapor yayınladı; buna göre Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak Kürdistan bölgesinden gelen petrol, küçük miktarlarda da olsa, petrol boru hatlarının bulunduğu Mısır'dan düzenli olarak akıyor ve İskenderiye'nin batısına ulaşıyor ve oradan da gemilere yüklenerek Siyonist rejimin çeşitli limanlarına ulaşıyor.

2023 yılı başından Şubat 2024'e kadar Mısır'dan işgal altındaki Filistin'e petrol ithal eden gemi sayısı belirlendi ve bu dönem, Gazze savaşının 5 ayını da kapsıyor.

El-Cezire TV kanalı da yayınladığı haberde Türk ordusunun askerlerinin Gazze'de Siyonist rejim safında savaştığını açıkladı. Bu TV kanalı, Türk medyasından naklen şu açıklamalarda bulundu: “Gazze Şeridi'ne karşı yürütülen savaşta Siyonist rejim ordusunun yanında on binlerce Türk askeri de bulunuyor! Türk hükümetinden şu ana kadar bu habere herhangi bir tepki gelmedi.”

Gazze savaşının ilk aylarında Siyonistlerle ticari ilişkilerini sürdüren Erdoğan hükümeti, artan protestoların ardından bu rejimle ticari ilişkilerini sıfıra indirdiğini duyurdu. Ancak daha sonra Siyonist rejimle ticari ilişkilerin hâlâ sürdürdüğü yönünde raporlar yayınlandı!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.