1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sosyal medyaya getirilen erişim engeli kaldırıldı
Sosyal medyaya getirilen erişim engeli kaldırıldı

Sosyal medyaya getirilen erişim engeli kaldırıldı

19 Mart’ta İBB'ye yönelik operasyonlar sırasında, Ekrem İmamoğlu ile birlikte 100’den fazla kişinin gözaltına alınmasının ardından getirilen sosyal medya platformlarına erişim engeli kaldırıldı.

A+A-

Türkiye’de 19 Mart 2025 tarihinde X (eski adıyla Twitter), Instagram, YouTube ve TikTok’a getirilen erişim kısıtlaması, 21 Mart 2025 itibarıyla kaldırıldı. Kullanıcılar, sosyal medya platformlarına yeniden sorunsuz bir şekilde erişebiliyor.

BTK ve Yetkililerden Açıklama Gelmedi

Erişim kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ya da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, NetBlocks ve çeşitli yerel haber kaynakları, sosyal medya platformlarına erişimin Türkiye genelinde normale döndüğünü doğruladı.

Engelin Nedeni Neydi?

19 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar sırasında 100’den fazla kişinin gözaltına alınmasının ardından sosyal medya platformlarına erişim kısıtlanmıştı. Yetkililer, bu tür engellemeleri kamu düzeni ve dezenformasyonla mücadele amacıyla getirdiklerini belirtiyor. Ancak, kullanıcılar ve internet özgürlüğü savunucuları bu tür uygulamaların ifade özgürlüğünü kısıtladığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.