1. HABERLER

  2. KÜRDİSTAN

  3. Yekgirtu: Kürdistan’daki bu seçim belirleyici olacak
Yekgirtu: Kürdistan’daki bu seçim belirleyici olacak

Yekgirtu: Kürdistan’daki bu seçim belirleyici olacak

Partisinin Süleymaniye’deki seçim çalışmasına katılan Yekgirtu lideri Selahaddin Bahaeddin, “Bu seçim çok önemli ve etkili olacak. Seçim bir bakıma belirleyici olacak” dedi.

A+A-

Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtu) Partisi Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin, Süleymaniye’de partisinin aday tanıtımı için düzenlenen etkinlikte konuştu.

Tüm üye ve taraftarlara seçime aktif katılmaları çağrısında bulunan Bahaeddin, ““Bu seçim çok önemli ve etkili olacak. Seçim bir bakıma belirleyici olacak” diye konuştu. 

Kürdistan Bölgesi hükümetini oluşturan taraflara eleştirilerde bulunan Bahaeddin, “İktidarın her iki gücü (KDP ve YNK) ve onlara sarılmış olanlar (Değişim Hareketi), kabineden çekilmeyi düşünüyor olabilirler. Ancak yine de onlar bu hükümetin son altı yılındaki icralarına ortaktırlar” dedi.

Önümüzdeki dönemde yeni hükümetin önem vermesi gereken görevlerinden birinin Peşmergenin konumunu güçlendirmek olması gerektiğini vurgulayan Selahaddin Bahaeddin, “Peşmerge ulusal bir güç olmalı. Bu seçim de bunu doğruluyor” ifadelerini kullandı.

Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtu) Partisi 20 Ekim’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu seçimlerine 62 adayla katılıyor. Yekgirtu Süleymaniye’de 22 ismi aday gösterdi.

Kaynak:Nerinaazad

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.